Luiertas kopen: waar let je op?

30.04.2021 08:32
luiertas kopen waar let je op Beeld: Getty Images

Flesvoeding, luiers, hydrofiele doeken: de lijst met wat je onderweg allemaal mee moet nemen voor je baby, is best lang. Een goede luiertas is daarom onmisbaar. Maar waar moet die aan voldoen?

Je kunt alle spullen voor je baby natuurlijk in je gewone handtas meenemen. Maar de kans is groot dat je je dan een ongeluk zoekt naar zijn speen of snoetenpoeters. Met een luiertas – ook wel verzorgingstas genoemd – tackel je dat probleem, want de meeste modellen zijn voorzien van allerlei handige opbergvakjes. Door die overzichtelijke indeling heb je snel bij de hand waar je naar op zoek bent. Wel zo handig als je baby overstuur is of je handen te kort komt bij het verschonen van zijn poepluier.

Er bestaan verschillende soorten en maten luiertassen. Welke het beste bij jou past, is heel persoonlijk. Wij zetten een aantal tips op een rij die je in je achterhoofd kunt houden bij het shoppen naar een luiertas:

Indeling

Zoals gezegd hebben de meeste luiertassen meerdere opbergvakken, zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde. Zo is er vaak een apart vak om de drinkfles mee te nemen, een vakje voor een speen en vakken voor bijvoorbeeld luiers of snoetenpoetsers. Denk ook aan je eigen spullen: wil je je sleutels of telefoon in de tas kwijt kunnen?

Sommige luiertassen hebben één groot vak, met weinig of geen steekvakken. Dat kan onoverzichtelijk zijn, maar misschien vind je juist al die kleine vakjes maar onhandig (want wat zat waar ook alweer?)

Lees ook:
Babyuitzet-checklist: dít heb je allemaal nodig >

Soort tas

Ga na hoeveel spullen je mee wilt nemen onderweg. Is dat een flinke berg, dan ga je uiteraard voor een groot model. Ook kun je ervoor kiezen om voor langere afstanden een grote luiertas aan te schaffen en een leuk, klein model voor als je maar kort op pad gaat.

Qua materiaal is een waterafstotende tas het beste; zo kan spuug van je baby of een dotje gemorste melk geen kwaad.
Veel luiertassen hebben een band of riem die je kunt verstellen, zodat je ‘m om je schouder kunt dragen en aan de kinderwagen of buggy kunt hangen. Maar er bestaan ook rugzak-modellen die je – zoals het woord al zegt – om beide schouders draagt. Dit kan schelen als er veel spullen in je tas zitten en hij dus behoorlijk wat gewicht heeft.

Sluiting

Ga ook na wat voor soort sluiting de tas heeft die je op het oog hebt. Moet je lopen hannesen met knopen, terwijl je je baby of dreumes in de gaten moet houden? Of heeft hij een ritssluiting of klittenband? Houd er rekening mee dat in het laatste geval je tas sneller open kan schieten. Ook kan er gemakkelijk een hydrofiel of spuugdoekje aan blijven hangen.

Print

Tot slot bestaan er natuurlijk allerlei soorten prints: van luipaard tot stippen en sterren. Of gewoon een leuke, effen kleur.

Hier hebben wij alvast de leukste luiertassen voor je verzameld, die praktisch én stijlvol zijn.

Bron: Ouders van Nu

 

Nog meer tips voor praktische babyspullen?
Volg ons op Facebook en Instagram >