Logeerpartijtjes: ‘Hij schreeuwde om half vier het hele huis bij elkaar’

14.10.2022 12:46
babynestjes bed Beeld: Shutterstock

Wat is er gezelliger dan een logeerpartijtje? Verborgen in de slaapzak lekker kletsen en halverwege de nacht erachter komen dat er een ongelukje was.

Alice (39), moeder van Joshua (8), Jaimie (7) en Joy (8 maanden):

“Neefje Tim van zes kwam logeren. Volgens mijn schoonzus had hij ’s nachts nog weleens een ongelukje, vandaar dat zij een luierbroek mee had gegeven. Voor de zekerheid lieten we Tim ook nog even plassen toen we zelf naar bed gingen.

Lees ook – Dramatische logeerpartijtjes: ‘Voorlopig blijven er geen vriendjes meer bij ons slapen’ >

Ongelukjes

Dat bleek helaas niet voldoende. Hij had zijn slaapzak al onder geplast. Half op de tast, om mijn eigen zoon niet te wekken, verschoonde ik zijn bed en trok hem een Hello Kitty-pyjama aan van Jaimie. Maar om half vier schreeuwde Tim het hele huis bij elkaar: ‘Tante Alice! Ik ben weer nat!’ Gevolg: het hele gezin wakker, inclusief de baby.

Mijn man probeerde uit alle macht iedereen weer te laten slapen en ik zocht half slaapdronken naar extra lakens om nogmaals het bed te verschonen. Heel lullig misschien, maar toen mijn broer laatst vroeg of Tim weer een nachtje bij ons mocht bivakkeren heb ik snel een smoes verzonnen.”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.