Zó kies je de juiste slaapzak voor je kind

18.03.2021 13:15
slaapzakken_voor_je_kind

Op zoek naar een slaapzak voor je kind? Wij selecteren de fijnste voor je. Heerlijk warm, handig in gebruik en ze zien er nog leuk uit ook. 

Waarom een slaapzak? 

Veel ouders vinden een slaapzak voor hun kind een fijne gedachte: je kind kan hierdoor moeilijker zelf uit bed klimmen, zich niet bloot woelen waardoor hij het koud krijgt én niet met zijn hoofd onder de dekens terechtkomen. Ook is het voor baby’s in een slaapzak vaak lastiger om van de rug naar de buik te draaien.

 

Belangrijke punten

Volgens de Consumentenbond moet je bij de aanschaf van een slaapzak op de volgende punten letten: 

  • Zorg voor een goede pasvorm: de openingen van de hals en arm mogen niet zo ruim zijn dat je kind met z’n hoofdje in de zak kan komen. 
  • Kies voor een rits die van boven naar beneden sluit. Zo kan je kind er zelf niet bij. 
  • Gebruik nooit een slaapzak én dekbed in verband met oververhitting en/of verstikking. Gebruik eventueel een extra laken of dun dekentje als je kind het koud heeft.
  • Stem de dikte van de slaapzak aan op de omgevingstemperatuur en kijk naar de TOG-waarde (Thermal Overall Grade) – híer vind je onderaan een handig overzicht. Dunne slaapzakken hebben een TOG-waarde tussen de 0.3 en 1.0. Dikke slaapzakken hebben een waarde tussen de 2.5 en 3.5. Voelt het nekje van je kind lauw aan? Dan is de temperatuur goed. 

 

Lees ook
Groeit jouw kind uit z’n ledikant? Dit zijn de leukste peuterbedden >

 

Bemini Magic Bag

Superhandig: de pijpen van deze slaapzak kunnen apart van elkaar of samen worden geritst. Hiermee tover je ‘m om tot een slaapzakje met broekspijpen zodat je kind makkelijk kan lopen en spelen. 
– TOG-waarde: 1.0
– Wasbaar op 30°C
– Materiaal: 100% katoen

Bestel ‘m hier

 

Bamboom Eucalyptus

Deze slaapzak is gemaakt biologische bamboemateriaal. Daarnaast is-ie voorzien van een ritssluiting aan de voorkant zodat je je kind gemakkelijk en snel kan verschonen.
– TOG-waarde: 2.2
– Niet geschikt voor in de droger
– Voorzien van een leuke lus en drukknopen bij de armgaten

Bestel ‘m hier

 

Briljant Baby Rainbow

Comfortabel, ademend en vooral heel vrolijk. Én met een handige ritssluiting aan de voorkant, zodat ook met deze slaapzak verschonen een eitje wordt. 
– TOG-waarde: 2.8
– Materiaal: 100% katoen
– Wasbaar in de wasmachine

Bestel ‘m hier

 

Puckababy The Bag

Slaapzakken zijn vooral voor baby’s? Echt niet. Deze Puckababy is voor kinderen vanaf 2,5 jaar tot 7 jaar: hij groeit mee doordat de slaapzak verlengd kan worden. 
– TOG-waarde: 1,5
– Materiaal: Polyester
– In lengte verstelbaar

Bestel ‘m hier

 

Jollein Whales

Met deze slaapzak ben je gelijk klaar voor het hele jaar, want hij is door het uitneembare binnenstuk en de mouwen met rits gemaakt voor vier seizoenen. Wel zo fijn. 
– TOG-waarde: 0.5 – 3.0
– Wasbaar op 40°C
– Gemaakt van hoogwaardig materiaal

Bestel ‘m hier

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >