Alle paaseieren gevonden? Gebruik ze voor déze leuke spelletjes

14.04.2022 10:22

Van jeu de oeuf tot eitje leggen: dit zijn de leukste spelletjes met paaseieren op een rij (voor als ze nog niet allemaal opgesnoept zijn, dan).

Eitje leggen

Precies: het ouderwetse spelletje met een zakdoek, maar dan met paaseitjes. Zet een aantal kinderen in een kring en laat ze met de ogen dicht het bekende liedje (maar nu met ‘eitje’) zingen. Eén van de kinderen loopt om de anderen heen met een ei in de hand. Vlak voor het einde van het liedje legt hij het ei achter één van de kringspelers. Daarna opent iedereen z’n ogen: wie heeft het eitje achter zich liggen en moet de ander tikken?

Eierkegelen

Dit spel werkt het best met hardgekookte eieren. Laat je kind een stuk of zeven eieren beschilderen in verschillende kleuren. Zodra ze droog zijn, zet je ze op een zachte bodem, bijvoorbeeld in het gras of op een hoopje zand. Een gekookt, onbeschilderd ei dient als bal: hoeveel ‘eier-kegels’ kun je omgooien?

Lees ook: Van ezeltje prik tot koekhappen: 7x oud-Hollandse spelletjes

Eitje prik

Dit oud-Hollandse spelletje kent iedereen. Om ‘m in paassfeer te maken, knip je niet een ezel uit een stuk karton, maar een groot paasei. De eerste speler moet geblinddoekt een prikvoorwerp met daaraan een touwtje op de juiste plek op het ei prikken. Wie hier het beste in slaagt, wordt gekroond tot Koning Ei.

Jeu de oeuf

Net als op de camping: in plaats van jeu de boules gebruik je paaseieren. Kies voor verschillende kleuren of laat de kinderen eerst zelf echte eieren beschilderen. Een onbeschilderd ei leg je in de tuin neer, waarna ieder kind z’n eigen ei zo dichtbij mogelijk moet proberen te rollen.

Eiermemory

Heb je plastic eieren in huis die open kunnen, vul dan steeds twee stuks met dezelfde inhoud – denk aan kleine dingen als rijst, paperclips, enzovoorts. Rangschik alle eieren daarna in rijen naast elkaar en laat je kinderen om de beurt twee eieren uitkiezen en rammelen: zo wordt hun geheugen én gehoor op de proef gesteld.

Bron: Koffietijd & Van Harte

Nog meer Paastips? Volg ons op Facebook en Instagram >