Crècheleidsters vertellen: ‘De leidster had, tijdens een avondje in de kroeg, met een vader gezoend’

09.12.2023 05:20
Beeld: Getty Images

Zodra de klantjes zijn opgehaald en poorten van de crèche sluiten, bespreken de leidsters de eigenaardigheden van de dag. Want reken maar dat die er zijn.

Irene: “Het hele kinderdagverblijf was in rep en roer toen bleek dat Shirley, een van de leidsters, tijdens een avondje in de kroeg met een vader van een van de kinderen had gezoend. Shirley was die avond op stap geweest met een collega die gewetenswroeging had gekregen en alles had gemeld aan onze vestigingsmanager.

Leidster wordt verleidster

Toen Shirley hiermee geconfronteerd werd, ontstak ze in razernij. Vooral de collega die haar ‘verraden’ had moest het ontgelden. NSB’er was nog een van de mildste termen die ze gebruikte. Hoe dan ook, Shirley werd overgeplaatst naar een ander dagverblijf: Het Clowntje.

Niet veel later bleek een andere collega een heuse, maandenlange affaire te hebben met een vader, die zelfs voor haar zijn vrouw verliet. En hup, ook die collega verdween richting Het Clowntje. Inmiddels is het een running gag geworden op onze crèche. Zodra iemand te lang of erg amicaal met een vader praat, roepen we: ‘Pas op hoor, voor je het weet werk je bij Het Clowntje.’”

Lees ook – Crècheleidsters vertellen: ‘Ik let er nu extra op dat ik niemand voortrek of juist achterstel’ >

Het drama van het verloren sokje

Eefje:Baby’s friemelen enorm met hun voetjes en verliezen daardoor om de haverklap een sok. Geen probleem, zou je zeggen. Nou, blijkbaar dacht de moeder van Lieke daar anders over. Toen zij haar dochtertje kwam ophalen en een bloot voetje zag, begon ze meteen te tieren waar het andere roze sokje gebleven was.

Koortsachtig speurde ik onze groep af, ik draaide het verschoonkussen en boxkleed om: niks. Het sokje was spoorloos verdwenen. Dat vond deze moeder be-la-che-lijk. Ze stak een preek af over hoe slordig ik wel niet was en stormde met haar geschrokken dochtertje woedend de deur uit.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.