affaire

We horen altijd over mannen die een bijvrouw hebben, maar andersom komt natuurlijk ook voor.

Engelsman Ron (40) is getrouwd en vader van drie zoons. Hij woont in Nederland en heeft sinds een jaar een relatie met Lisa (36).

"Over de vraag waarom ik een relatie heb met een getrouwde vrouw, heb ik lang nagedacht. Ik denk vanwege het niveau van het speelveld. Je hebt allebei dezelfde dingen te verliezen en dat maakt het gelijkwaardig. Lisa en ik zijn allebei discreet. Er is wederzijds begrip en respect voor elkaars huwelijk. Als zij single was geweest, zou ze op den duur kunnen eisen dat ik bij mijn echtgenote weg zou gaan. En dat wil ik niet. In principe kom ik thuis niets tekort."

 

Van twee mensen tegelijkertijd houden

"Mijn huwelijk is goed, maar het is niet spannend. Die eerste rush, de opwinding van het samenzijn met een vrouw, een ander lichaam. De gedachte dat ik nooit meer sex zou kunnen hebben met een ander vond ik onverteerbaar – en dat bracht me op het slechte pad. Sinds een jaar heb ik een affaire met Lisa. Zij is getrouwd, heeft kinderen. Ze krijgt thuis niet genoeg liefde en aandacht van haar man. Hij houdt van Lisa, maar het frustreert haar dat hij haar niet echt ziet staan. Door mij voelt ze zich gewenst en begeerd. Ik ben heel verliefd op haar.

Het is bijzonder te ontdekken dat je van twee mensen tegelijkertijd kunt houden, op verschillende manieren. Ik voel me erg tot haar aangetrokken. Zowel lichamelijk als emotioneel. Al weken voordat we überhaupt het bed deelden, was er een diepe connectie. We ontmoeten elkaar in hotelkamers."

 

Eigen huwelijken gaan voor

"Ik sta versteld van de hoeveelheid smoesjes die we verzinnen om elkaar te kunnen zien en hoe die zonder pardon door het thuisfront geslikt worden. Sowieso bellen en appen we elke dag. Soms gaan we samen ergens lunchen of dineren. We moeten allebei veel reizen voor ons werk, dat maakt het makkelijker.

Ik weet niet of ik haar ook leuk had gevonden als we single zouden zijn. De reden dat we samen zijn is juist dat we allebei getrouwd zijn. We hebben de deal dat onze eigen huwelijken voorgaan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op Lisa, maar het kan nooit meer worden dan een geheime affaire.

Vroeger zou ik mannen als ik veroordelen. Vreemdgaan terwijl je getrouwd bent is zo not done. Maar het is makkelijk praten als je zelf niet in die situatie zit. Lisa en ik willen onze partners geen pijn doen. Tegelijkertijd geloven we allebei dat je maar een korte tijd op deze planeet bent en dat het belangrijk is dingen te doen die je gelukkig maken. Heel egoïstisch misschien, maar ik geloof niet in karma, maar in liefde. En op dit moment maak ik mezelf en een mooie vrouw een stuk gelukkiger."
 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in Kek Mama 08-2015.

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

relatietherapie kinderen
Beeld: Pixabay

En dan loopt het ineens – of eigenlijk al veel langer – niet meer zo lekker in jullie relatie. Welke soorten relatietherapie zijn er, ook als je kinderen hebt?

 

EFT-relatietherapie

Deze vorm van relatietherapie staat voor Emotionally Focused Therapy. Klinkt interessant, maar wat houdt het in? Allereerst verraadt de naam al dat deze therapie zich richt op emoties. Er wordt gekeken naar patronen binnen jullie relatie (altijd en eeuwig ruzie over geld of een niet-uitgeruimde vaatwasser), zodat jullie deze leren te herkennen en te begrijpen. Want je weet zelf ook wel: vaak gaat het niet eens om die vervloekte afwas, maar wat eronder ligt (geen rekening houden met elkaar, je in de steek gelaten voelen). Ook gaan jullie kijken naar oud zeer. Daarna gaan jullie met behulp van de therapeut bouwen aan een nieuwe, veilige basis waarin jij en je partner elkaar om steun en begrip vragen, in plaats van elkaar verwijten te maken. Er wordt naar het hele gezin gekeken en onderzocht waar jullie het meeste behoefte aan hebben.

Meer info vind je hier.

 

Samengesteld gezin coaching

Hij heeft al kinderen, jij hebt al kinderen, en samen werden jullie verliefd. Mooi sprookje toch? Er zijn in Nederland ontelbaar veel samengestelde gezinnen. Maar de cijfers hierover zijn niet best: 60% van zulke gezinnen redt het uiteindelijk niet. Grootste knelpunten: verschil in opvoeding (‘Van mama mag het wel en jij bent mijn vader niet!’), mag je iets zeggen over je stiefkind, bemoeienissen van ex-partners en ga zo maar door. Gelukkig is er speciale coaching voor samengestelde gezinnen. Deze hulp is erop gericht om rust te creëren in jullie leven en relatie. De bedoeling is om jullie samengestelde, unieke gezin goed op de rails te zetten, met jullie eigen gezinscultuur. Want eerlijk is eerlijk: elke familie is anders. De praktische adviezen hebben als doel om binnen 3 tot 5 maanden voor meer balans te zorgen in jullie hele gezin. En dat is heel, héél erg fijn, voor iedereen.

Meer info vind je hier.

 

Lees ook
LIEFDE: Zo kan het dus ook: blij met je scheiding >

 

Systeemtherapie

Relatieproblemen gaan vaak veel verder dan alleen de band tussen jou en je partner. Als jullie kinderen hebben, horen die ook bij de relatiedynamiek. Bij systeemtherapie wordt gekeken naar het sociale systeem waarvan je deel uitmaakt, zoals je gezin. En hierin staat vooral de wisselwerking met andere personen bij het probleem centraal.  Het kan dus zijn dat je deze therapie niet alleen met je partner doet, maar ook met jouw eigen ouders of je kinderen (als die oud genoeg zijn). De systeemtherapeut kijkt dus naar het hele gezin, en iedereen wordt bij de oplossing betrokken. Soms zie je dat bepaalde obstakels van generatie op generatie worden doorgegeven: jij mocht vroeger nooit ‘huilen om niets’, en ineens snauw je dat ook naar je eigen kids. Deze vorm van therapie is heel geschikt om ook dit soort opvoedingskwesties te doorbreken.

Meer info vind je hier.

 

Oplossingsgerichte therapie

Oké, jullie weten dat het niet heel lekker gaat in jullie relatie. Maar elk huisje heeft z’n kruisje en jullie willen niet te veel kibbelen over hoe deze impasse is ontstaan. Dan is oplossingsgerichte therapie iets voor jullie. Deze hulpsoort gaat niet over hoe jullie problemen ontstaan zijn en het analyseren hiervan, maar is gericht op het oplossen ervan. De therapeut helpt jullie te kijken naar de momenten waarop het wel goed gaat en hoe jullie onderlinge situatie is als jullie troubles er niet zijn. Wat gaat er dan wél goed en hoe komt dat? En: hoe houden jullie dit vol? Lekker positief, kortom.

Meer info vind je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

partner wil geen sex meer

Het is volgens seksuologe Hanneke Termeer een veel voorkomend probleem in haar praktijk: dat een van de twee geen behoefte (meer) heeft aan seks.

Maar wat kun je hieraan doen? 
 

Van goeden huize

Termeer: "Het is menselijk gedrag dat je er op zo'n moment van uitgaat dat het aan jou ligt", vertelt ze. "Je denkt dat je niet meer aantrekkelijk bent, niet goed genoeg bent of dat hij/zij een ander wil. Maar negen van de tien keer is dit niet zo." De seksuologe adviseert dan ook om het niet direct op jezelf te betrekken. Bespreek het met elkaar. "Je moet van goeden huize komen om dit probleem aan te durven halen, maar het is wel het beste."

 

Lees ook
Hoe vaak sex per maand is 'normaal'? >

 

'Doet-ie het of doet-ie het niet?'

Het probleem ligt volgens Hanneke vaak heel ergens anders: de partner heeft het druk op werk, of heeft last van lichamelijke klachten zoals beginnende erectieproblemen, met als gevolg: 'prestatiedrang'. "Als een man steeds bezig is met 'doet-ie het of doet-ie het niet' kan dat impact hebben op jullie seksleven. Probeer hier geduldig mee om te gaan, want alleen dan kan die druk verdwijnen."

 

Niet vreemd

Wel wil de seksuologe duidelijk maken dat het helemaal niet vreemd is dat een van de twee niet altijd zin heeft in seks: "Ik bedoel, je hebt toch ook niet altijd zin om te koken? Maar ga het gesprek wel aan als dit vaak gebeurt."

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >