‘Ik heb mijn kinderen wijsgemaakt dat ik alles kan zien wat ze doen’

06.05.2023 06:22
mama ziet alles Beeld: Getty Images

De beruchte moeder ogen, die kunnen alles zien, maakte Rebecca haar kinderen wijs. En zo zijn er nog meer kleine leugentjes die het leven, of in elk geval de dag, soms een stuk eenvoudiger maken.

Ellen (39): “Op elke hoe weet/kan/doe je dat, antwoord ik: ‘Heb ik geleerd op de mamaschool.’ Omdat alles wat je op mamaschool leert waar is, scheelt het bijzonder veel discussie. Mijn oudste kinderen geloofden dit tot ze een jaar of negen, tien waren, mijn jongste had al sinds zijn vijfde door dat er iets niet klopte aan dit verhaal.”

Lees ook – Smoesjes om eigen bestwil: ‘Even kijken of de buurvrouw nog rijst heeft’ >

Mama ziet alles

Marije (47): “Tegen mijn jongste dochter zeg ik altijd dat ik overal oren en ogen heb rondlopen en dat we er dus altijd achter komen als ze rottigheid uithaalt.

Laatst was ze met een vriendin en twee jongens in een dorp verderop, vertelde ze tijdens het avondeten. Ik vroeg wie dat precies waren en toen ze de namen van die jongens noemde, zei ik: ‘Ik ken de moeder van een van die jongens.’ Zij geloofde me niet, maar het was toevallig echt zo, dus ik appte die moeder: ‘Wat leuk dat onze kinderen elkaar hebben ontmoet.’

Mijn dochter was echt onder de indruk en baalde dat ze inderdaad niets kan doen zonder dat ik erachter kom wat ze uitspookt. Ik geef toe: zelf was ik ook wel verbaasd over hoe klein ons wereldje is.”

Beruchte moederogen

Rebecca (36): “Ik heb mijn kinderen wijsgemaakt dat ik ‘moederogen’ heb waarmee ik alles kan zien én alles terug kan kijken wat ze doen. Lang leve de groepsapps in de wijk en mijn goede gokken.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.