Kerstblunder: ‘Mijn zoon was alvast begonnen met het uitpakken van al die ‘dootjes”

08.12.2023 11:59
kerstcadeau

De decembercocktail van hooggespannen verwachtingen en hyperenthousiaste kinderen is op zich al explosief genoeg, dan moet er niet ineens iets onverwachts gebeuren.

Lucie (30), moeder van Boaz (3,5):

“We vierden vorig jaar uitgebreid kerst bij mijn schoonfamilie. Zij zijn met veertien man en geven altijd royaal cadeaus. Wekenlang had ik voor iedereen de beste geschenken uitgezocht en de laatste avonden had ik alles zorgvuldig ingepakt. Elk cadeau was voorzien van een naamsticker en miniatuur kerstmannetje of sneeuwpop. Ik was erg trots op mijn werk. De pakjes stonden in stevige tassen in onze slaapkamer gestald.

Voorpret

Op de dag van het kerstfeest hoorde ik ineens een hoop gekraai en plezier uit de babyfoon komen. Instinctief wist ik direct dat het foute boel was en rende naar boven, naar mijn slaapkamer. En ja hoor, daar zat mijn peuter, te midden van wel vijftig stukken kapotgescheurd rood, groen en goud papier.

“Daar zat mijn peuter, te midden van wel vijftig stukken kapotgescheurd rood, groen en goud papier”

Boaz had zichzelf geruisloos uit zijn bed weten te wurmen tijdens het middagslaapje en was naar onze kamer gesneakt. Hij was alvast begonnen met het uitpakken van al die ‘dootjes’. Een drama, want ik wist bij god niet meer wat ik voor welke broer/neef/zus of aanhang had gekocht.”

Lees ook – ‘Kerst vieren met een samengesteld gezin is puzzelen voor gevorderden’ >

Identiek

Ava (37), moeder van Tijl (11), Saar (10) en Benjamin (1):

“Zelf wijt ik het aan een overdaad aan zwangerschapshormonen en het daarbij horende geheugenverlies. Ik was pas bevallen van mijn jongste toen we gezellig kerst vierden met mijn ouders en schoonouders. Ik had voor elk kind keurig twee lijstjes gemaakt met cadeausuggesties en die naar beide oma’s gemaild.

“Ik kon wel door de grond zaken, vooral omdat de kinderen zo lief en verbaasd reageerden”

Helaas bleek ik vrijwel identieke lijsten te hebben gestuurd, waardoor de kinderen allemaal dezelfde cadeaus kregen. De pyjama’s waren nog wel verschillend van kleur en afbeelding, voor de rest was echt elk Playmobil-, L.O.L.- of Legodoosje precies hetzelfde. Ik kon wel door de grond zaken, vooral omdat de kinderen zo lief en verbaasd reageerden: ‘Hé wat grappig, alweer deel 13 van Het leven van een loser!’”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.