Contact verbroken en spijt: ‘Mijn schoonouders kennen onze kinderen niet eens’

20.09.2022 13:41
gebroken met familie schoonouders kennen kinderen niet Beeld: Unsplash

Nadat ze jarenlang de steken onder water van haar schoonmoeder had geslikt deelde Ymke haar man mee dat hij voortaan alleen naar zijn ouders mocht gaan. Waarop hij het contact met zijn ouders volledig verbrak.

Ymke (34): “Zijn moeder en ik moesten elkaar vanaf de eerste dag niet. Typisch geval van ‘geen klik’. Ze had overal kritiek op en zei ook doodleuk dat ze mij ongeschikt vond als levenspartner van Rolf. Jarenlang heb ik haar steken onder water geslikt, totdat ik er geen zin meer in had. Mijn man Rolf mocht van mij alleen naar zijn ouders gaan, ik was er klaar mee.

Lees ook – Lara verbrak het contact met haar moeder: ‘Ik kon niet langer tegen haar kritiek’ >

Contact verbroken

Rolf koos direct mijn kant en verbrak ook al het contact. Zeker in het begin gaf het rust en zorgde het ervoor dat wij samen veel minder ruzie hadden.

“Was ik maar iets minder stellig geweest”

Maar nu, ruim vijf jaar later, denk ik: moest dat nou zo rigoureus? Was ik maar iets minder stellig geweest. Nu ziet niet alleen Rolf zijn ouders nooit meer, ook onze twee kinderen missen een opa en oma. Mijn schoonouders kennen onze meiden niet eens. Maar ik zou niet weten hoe ik dat kan herstellen. Rolf is te koppig om de eerste stap te nemen en ik durf niet achter zijn rug om contact te zoeken.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)