‘Ik ben zo blij dat de zomervakantie bijna voorbij is’

24.08.2023 13:07
blij zomervakantie bijna voorbij Beeld: Getty Images

Blogger Kristen Heelon is blij dat haar kinderen bijna weer naar school gaan. Want die zomervakantie? Die gaat haar niet in de koude kleren zitten.

‘Ja, ik weet het: we hebben ‘maar’ achttien zomers waarin we weken achter elkaar tijd kunnen doorbrengen met onze kinderen. En dan zijn ze opeens oud en groot en gaan ze hun eigen pad bewandelen. En dus moeten we genieten van die zomertijd, wanneer we écht tijd hebben voor elkaar. Lachen, spelen, op vakantie, nog meer spelen, knuffelen en dat alles delen op social media. Zodat iedereen ziet wat voor fijne zomer je hebt.’

‘Nu is het wel genoeg’

‘Nou, ik zeg je eerlijk: het is nu dag 52 (of is het al dag 67?) van de zomervakantie en ik ben blij dat het bijna voorbij is. Ik ben blij dat de school bijna weer begint. We hebben heerlijke weken gehad, hoor. Toen de zomer en de vakantie nog ‘nieuw’ was… We hebben gewandeld en we hadden elke dag vriendjes om te spelen. We hebben uitgebreid gegeten. We hebben dagen in de zon gehad, in het zwembad, in de speeltuin. We hebben gezwommen, gekletst, gevoetbald. We hebben alles gedaan. En nu is het wel genoeg.

Lees ook – ‘Zó pakte een zomer zonder smartphones voor ons uit’ > 

‘Ik kan niet meer’

Ik heb last van de ‘het is het einde van de zomer’-blues. Ik kán niet meer. De kinderen hebben nu al zo lang geen routine meer dat ze nog amper slapen. Ze blijven veel te lang op en worden veel te vroeg wakker. Voor 7 uur ’s ochtends staan ze al naast mijn bed en vragen ze om snoep. En wat we vandaag nou toch gaan ‘doehoen’. 

‘Schaam je niet’

Het lastigste is vooral dat ze elke dag klagen ‘dat ze zich vervelen’ en dat ‘ze niets te doen hebben’. Ik word er gek van. Elke ochtend denk ik weer: wat een lange dag voor de boeg met die drie draken die ik zelf heb gemaakt. Ik voel me dan weer schuldig en dan komen ook de tranen. Maar het is gewoon veel. Ze maken ruzie met elkaar omdat ze er simpelweg zo veel tijd voor hebben. Ze hebben alle energie om met elkaar te kibbelen. Het maakt me gefrustreerd. Zeker als ik dan ook nog op Facebook al die blije moeders blije vakanties zie hebben. Hoe dan? 

Nou, ik zeg jullie dit: moeders en vaders die samen met mij stiekem niet kunnen wachten totdat de school weer begint: schaam je niet. We hebben allemaal na een tijd weer behoefte aan wat kind-vrije momenten. Aan momenten voor jezelf. Dat ritme dat school geeft doet iedereen in het gezin goed. Ook de kinderen. Het duurt nog maar even. Hou vol, allemaal.’

Bron: Scary Mommy 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >