Voor jou vast niets nieuws, maar het krijgen van een kind is financieel geen appelepap. Babyspullen huren in plaats van ze nieuw te kopen, kan dan een mooi alternatief zijn. Veel voordeliger én hartstikke duurzaam.
Lees verder onder de advertentie
Een kinderwagen, wieg, kleding, draagdoek bakfiets en zelfs een kolfapparaat: je kunt het zo gek niet bedenken of het is te huur. Handig, helemaal als je je bedenkt dat je kind waarschijnlijk maar zes maanden in z’n babybedje ligt en na een jaar of twee toch echt wel uit die peperdure kinderwagen is gegroeid. Je bespaart hierdoor al snel honderden (misschien wel duizenden) euro’s. Ook voorkom je verspilling – iets waar tegenwoordig steeds meer bij wordt stilgestaan.
Maar hoe werkt dat eigenlijk, babyspullen huren? Heel simpel. Zoek via Google op ‘huren kinderwagen [woonplaats]’ en je ziet in één rits alle opties onder elkaar. Veel winkels werken online ( zoals cribster.nl, tinylibrary.nl en babyproductenleasen.nl) en versturen de items via de post, maar er zijn ook fysieke winkels als je het product liever in je handen hebt. Je betaalt alleen voor het aantal maanden dat je de producten gebruikt en is je kind eruit gegroeid, dan stuur je ze terug. Vervolgens wordt de uitzet gereinigd en gecheckt voordat het naar de volgende baby gaat.
Goed om te weten: als het product bevalt, kun je ‘m alsnog overnemen. Je betaalt dan de retail-prijs min de reeds betaalde termijnen.
Lees verder onder de advertentie
Schade
Van gebruikerssporen na afloop maken de winkels geen probleem – slijtage hoort er immers bij – maar bij onherstelbare schade wordt er vaak een afgesproken bedrag in rekening gebracht: meestal een maximaal bedrag van 75 procent van de winkelwaarde, minus het lease-bedrag dat je al hebt betaald.
Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.