Alles wat je wilt weten over het huren van babyspullen

06.01.2020 12:18
babyspullen-huren

Voor jou vast niets nieuws, maar het krijgen van een kind is financieel geen appelepap. Babyspullen huren in plaats van ze nieuw te kopen, kan dan een mooi alternatief zijn. Veel voordeliger én hartstikke duurzaam.

Een kinderwagen, wieg, kleding, draagdoek bakfiets en zelfs een kolfapparaat: je kunt het zo gek niet bedenken of het is te huur. Handig, helemaal als je je bedenkt dat je kind waarschijnlijk maar zes maanden in z’n babybedje ligt en na een jaar of twee toch echt wel uit die peperdure kinderwagen is gegroeid. Je bespaart hierdoor al snel honderden (misschien wel duizenden) euro’s. Ook voorkom je verspilling – iets waar tegenwoordig steeds meer bij wordt stilgestaan.

 

Lees ook
Laat die euro’s maar rollen: dit kost een kind gemiddeld per jaar >

 

Online

Maar hoe werkt dat eigenlijk, babyspullen huren? Heel simpel. Zoek via Google op ‘huren kinderwagen [woonplaats]’ en je ziet in één rits alle opties onder elkaar. Veel winkels werken online ( zoals cribster.nl, tinylibrary.nl en babyproductenleasen.nl) en versturen de items via de post, maar er zijn ook fysieke winkels als je het product liever in je handen hebt. Je betaalt alleen voor het aantal maanden dat je de producten gebruikt en is je kind eruit gegroeid, dan stuur je ze terug. Vervolgens wordt de uitzet gereinigd en gecheckt voordat het naar de volgende baby gaat.

Goed om te weten: als het product bevalt, kun je ‘m alsnog overnemen. Je betaalt dan de retail-prijs min de reeds betaalde termijnen.

 

Schade

Van gebruikerssporen na afloop maken de winkels geen probleem – slijtage hoort er immers bij – maar bij onherstelbare schade wordt er vaak een afgesproken bedrag in rekening gebracht: meestal een maximaal bedrag van 75 procent van de winkelwaarde, minus het lease-bedrag dat je al hebt betaald.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >