In samenwerking met Kek Mama

5 x meer sfeer in de babykamer

23.12.2019 07:00

Stiekem breng je best veel tijd door in de babykamer. Om je kind in slaap te schommelen, te verzorgen, badderen en samen te spelen. Zo maak je iets moois van de babykamer.

 

1. Combineer kleuren 

Witte meubels met roze of blauwe muren in de babykamer zijn natuurlijk hartstikke mooi, maar wil je eens wat anders proberen, durf dan voor donker te gaan en combineer bijvoorbeeld een stoer zwart ledikant met een wat zachtere kleur op de ene muur en een vrolijk behangetje tegen de andere. Dan heb je een mooie mix tussen stoer en lief. 

2. Mix materialen

Speel met verschillende materialen. Leren handgreepjes geven een commode een stoere look. Een zacht vloerkleed op een neutrale gietvloer zorgt juist weer een voor een lief accent.  

3. Stijlvol en stoer 

Een metalen ledikant in een gouden kleur klinkt misschien gewaagd, maar is wel erg mooi in combinatie met een robuuste houten kast en een donkere kleur op de muren. Houd de rest van de kamer dan wel rustig, want die is zo wel stijlvol en stoer genoeg. 

4. Bohemian chic 

Een populaire modetrend, dus prima plan om die ook door te voeren in de babykamer. Dat betekent: aardetinten gecombineerd met felle kleuren en hier en daar een glimmend accent. Rieten accessoires mogen ook niet ontbreken: denk aan mooie manden, een lamp en een schommelstoel. 

5. Fijne basis 

Met lichtgrijze of witte meubels zorg je voor een goede basis en kun je sfeer toevoegen zoveel je wilt. Van effen tot heel kleurrijk, van pastel tot fel. Hang plankjes of een metalen rekje aan de muur – een goede plek voor een mooie knuffel, mooie verzorgingsproducten en een foto. Makkelijk ook, want als je iets anders wilt, hoef je alleen de accessoires maar aan te passen.

De collectie van het Nederlandse merk Coming Kids is eigentijds en veelzijdig. Van stoer en industrieel tot kleurrijk en romantisch.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >