‘Om half vijf ’s ochtends stond ze al aan mijn kant van het bed’

04.10.2023 05:07
nachtbrakers Beeld: Getty Images

Leuk, zo’n nachtbraker die in het midden van de nacht al aan de rand van je bed staat te spoken. Want: honger, dorst of hoorde een vogel.

Dunya (45), moeder van Rayan (13) en Maylin (11) en pleegmoeder van drie zusjes van 10, 9 en 7:

“We hebben weleens periodes dat we per kind meerdere malen wakker worden gemaakt, soms wel acht keer per nacht. Mijn man wordt vrolijker en makkelijker wakker dan ik, dus meestal staan ze aan zijn kant van het bed.

Onze jongste van zeven spant de kroon. Laatst kwam ze gewassen, aangekleed en met gepoetste tanden en haar haren in een staart bij me en vroeg ze of ze mocht ontbijten. Toen ik op de wekker keek, bleek het pas half vijf te zijn. Ehh, dat was even te vroeg! Toen ze om half zeven mocht opstaan, was ze wel lekker snel klaar.”

Lees ook – Logeer-drama: “s Morgens werd ik met een ijselijke gil wakker gemaakt’ >

Koop hier het ultieme moederboek voor meer geluk: Happy Mom

Menselijke klok

Jennifer (39), moeder van Elle (7):

“Regelmatig wordt Elle rond een uur of vier wakker en dan weigert ze ­verder te slapen. Honger, dorst en dromen, die ­smoezen ken ik zo onderhand wel.

Na heel wat steggelen en onder­handelen worden die in de zomer vaak gevolgd door de klassieker: ‘Het is al licht mama.’ En wat te denken van: ‘Ik hoorde een vogel, nu hoef ik niet meer te slapen want dit betekent dat de dag is begonnen.’

Ze komt het ook vaak melden als we weer een uur verder zijn: ‘Mama, de tijd begint nu met een zes.’ Overigens komt zij de dag prima door, ook al begint die midden in de nacht. Dit kan ik van mezelf niet bepaald zeggen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.