Logeer-drama: “s Morgens werd ik met een ijselijke gil wakker gemaakt’

14.09.2023 10:47
kind_bang_voor_onweer

Het kan een flink drama zijn, die logeerpartijtjes in huis. Maar ja, het is zó leuk voor de kinderen.

Yvonne (38), moeder van Johnny (8) en Suze (4):

“Mats, het vriendje van Johnny had lactoseintolerantie. Of wij daar rekening mee wilden houden tijdens het nachtje logeren, anders zou hij volgens zijn moeder gaan spugen. Volgens haar wist Mats prima wat hij wel of niet mocht, ze waarschuwde slechts voor de zekerheid.

Meer aanmoediging had ik niet nodig. Kotsende kinderen, zeker andermans kinderen, trek ik echt niet. Ik screende elk etiket op de aanwezigheid van melk of bestanddelen daarvan tot achter de komma. We aten groenteburgers omdat hij die goed kon verdragen en ik kocht zuivelloze chips, voor ’s avonds bij de film.

Is dat melk dan?

De nacht ging prima: de jongens hadden het beregezellig en de logeerpartij was een succes. Maar ’s morgens om zeven uur werd ik met een ijselijke gil wakker gemaakt: Màààm, Mats heeft gespuugd! Mijn hele keukenvloer, tafel en stoelen zaten onder een zurig ruikende bruine smurrie. Ik ging bijna zelf over mijn nek.

Wat bleek, de heren hadden zichzelf een glas chocomel ingeschonken. Hoe kon dat nu? Mats wist toch zo goed dat hij geen melk mocht? ‘Oh’, zei het slachtoffer sip. Nee, hij wist echt niet dat er ook mélk zat in chocolademelk.”

Lees ook – ‘Ik voel me schuldig als ik iets eet wat mijn allergische zoon niet mag’ >

Uitgeput

Lina (38), moeder van Andi (11) en Indra (4):

“Na een logeerpartij kwam zoon Andi ’s ochtends om elf uur thuis, stapte met kleding en al in bed en sliep door tot vijf uur. Hij was kapot. Het logeerpartijtje met acht jongens was te gezellig geweest en had de hele nacht geduurd. Vervolgens was hij ’s avonds niet moe en kostte het bijna het hele weekend zijn ritme weer op te pakken. Zowel wij als hij waren volledig ontregeld.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.