Opa en oma genieten van extra tijd met hun kleinkind en jij slaapt na weken weer eens een paar uur door: het kan best lekker zijn om je baby een nacht (of twee) ergens anders te laten logeren. Maar wat pak je dan in? Hier vind je een handige checklijst.
Lees verder onder de advertentie
Een (camping)bed en beddengoed – heeft het logeeradres geen wieg of bedje staan, dan is een weekendbed ideaal. Je klapt ‘m makkelijk in en uit en vaak zit er zelfs matrasje bij. Slaapt je kind niet in een slaapzak? Vergeet dan ook het dekentje niet.
Babyfoon – toch fijn als je niet bij elk piepje aan de trap hoeft te staan om het beter te kunnen horen.
Kleding, inclusief extra set, je weet nooit.
Fles en/of drinkbeker en een borsteltje om de boel mee schoon te maken.
Speen
Melkpoeder, fruit- en/of groentehapjes
Luiers
Billendoekjes
Toiletartikelen: shampoo, douchegel, bodylotion en tandenborstel met kindertandpasta (indien tanden).
Hydrofiele doeken. Altijd handig.
Een knuffel, muziekdoosje of iets waar je kind vooral in de nacht aan gewend is.
Handig lijstje met daarop praktische zaken: hoeveel scheppen melkpoeder moeten er in het flesje? Hoeveel flessen krijgt je kind? Hoe ziet jullie avondritueel eruit? Kortom; alles wat in je opkomt opschrijven. Scheelt je een hoop paniekmomenten ’s nachts.
Ze spelen samen, twee meisjes van een jaar of zeven. Boven op de kinderkamer, urenlang zoet met knuffels, tekenspullen en fantasieën. Het lijkt een droom van een speelafspraak. Tot de avond valt en boven tafel komt wat ze daar echt deden.
Het dochtertje van Famke had zo’n zin in het kinderfeestje op het strand van een van haar beste vriendinnetjes, maar het liep uit op veel pijn en verdriet. Het meisje bleek namelijk niet ingesmeerd te zijn en kwam vuurrood thuis. Ze was mega verbrand.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.