‘Mijn dochter mag niet meer uit logeren’

29.06.2018 08:39
niet meer uit logeren Beeld: Unsplash

De zevenjarige dochter van Amber Leventry mag niet meer uit logeren. En daar heeft Amber een goede reden voor.

Hoe goed het logeeradres het ook bedoelt en hoe zorgzaam haar dochter ook wordt opgevangen; Amber laat haar zevenjarige oudste voortaan gewoon thuis slapen. ‘Ze eet niet meer, ze slaapt niet meer – en dat allemaal omdat de hele logeerpartij haar gewoon teveel opwindt’, schrijft ze op ScaryMommy.

Het punt is: Amber kan niet zo goed nee zeggen tegen haar dochter. Zeker sinds haar jongere tweeling geboren werd, die een halfjaar aan hun moeder – Ambers partner – gekluisterd waren door de borstvoeding. Amber en haar oudste dochter waren dus op elkaar aangewezen, en zijn close, héél close.

Het laatste slaapfeestje ging prima, wist haar dochter haar fijntjes te herinneren. ‘Maar ja’, schrijft Amber, ‘dat vond plaats in óns huis, en om negen uur ’s avonds, een uur na haar normale bedtijd, en de nodige extra snacks om haar bloedsuiker op peil te houden – noem me een overbezorgde helikoptermoeder – was het stil boven.’ En: haar dochter was te pruimen, de volgende dag. Niet het zonnetje in huis, maar te pruimen.
 

Lees ook
‘Voorlopig blijven er geen vriendjes meer bij ons slapen, ik moet eerst bijkomen’ >

 

Je gaat maar mee

“Deze keer gaat het net zo goed, mam”, smeekte Ambers dochter. Dus liet Amber haar gaan. Sukkel die ze was. ‘Toen ik haar de volgende dag ophaalde, was ze niet te harden. We moesten nog naar een verjaardag. Maar het was nog niet eens lunchtijd, en ze was al rijp voor haar bed.’ Niet dat haar plat leggen dan helpt, schrijft Amber. ‘Want vervolgens is ze niet wakker te krijgen, en tegen de tijd dat het middernacht is, bruist ze weer van de energie.’

Na een driftbui van een uur besloot ze haar dochter toch in bed te leggen. ‘Dat kostte me nog een uur. Ik liet haar een derde uur slapen. Toen maakten we haar wakker – al stelde mijn vrouw voor met haar thuis te blijven. Ik dwong mijn dochter in haar kleding en in de auto. Want: het verjaardagsgezelschap wachtte op ons. Mijn vrouw hoefde haar middag niet op te offeren en geen van ons hoefde er alleen voor te staan met onze tweeling – alleen maar omdat onze dochter zo nodig wilde logeren.’

Met een boekje en haar dekentje hield Ambers dochter zich uiteindelijk redelijk gedeisd op de verjaardag. De laatste twee uur voor bedtijd gingen zelfs ronduit goed. Maar voor Amber staat het sindsdien vast: geen logeerpartijtjes meer. Al is het maar voor haar eígen gezondheid.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >