In samenwerking met Kek Mama

Binnen 5 minuten luisvrij? Het kan!

11.06.2000 13:27

De zomervakantie is (eindelijk) voorbij en je kind gaat weer naar school. Dat betekent ook dat je wat alerter moet zijn op hoofdluis. Mocht je te maken krijgen met deze kriebelige beestjes, dan is de redding nabij!

Want eindeloos kammen en meerdere keren haren wassen is echt niet meer nodig als je kind hoofdluis heeft. Nee, het kan allemaal veel makkelijker. En wij vertellen je hoe.

Feit of fabel?

Er gaan verschillende feiten en fabels rond over luizen.

  • Allereerst is het goed om te weten dat luizen niet kunnen springen en zich ook niet kunnen verplaatsen via kleding of spullen (alles wassen is dus niet nodig!). Een besmetting vindt simpelweg plaats als hoofden en haren te dicht bij elkaar komen, bijvoorbeeld tijdens het spelen. Daarom krijgen kinderen ook vaker hoofdluis. 
  • Dat hoofdluis vaker voorkomt op scholen is ook niet waar. Op scholen wordt er alleen vaker gecontroleerd op luizen, waardoor ze dus ook vaker worden ontdekt. 
  • Sommige scholen gebruiken luizencapes over de jassen heen, maar ook dit is niet nodig, omdat luizen zich niet verplaatsen via kleding. Die jas hangt dus ook veilig zonder cape. 😉

Better safe than sorry

Heeft je kind toch luizen gekregen? Geen stress. Met de XT luis Once liquid gel behandel je hoofdluis met 1 behandeling van 5 minuten. Eén korte behandeling is genoeg om de luizen en neten te doden. Ook introduceert XT luis een Shampoo, die als een normale wasbeurt werkt.

Is er hoofdluis geconstateerd op school? Geen probleem. Je kunt je kind ook beschermen tegen hoofdluis met XT luis Protect & Go spray. Het is makkelijk in gebruik, even sprayen & klaar.

Easy-peasy, toch? Doei luizen!