De zomervakantie is (eindelijk) voorbij en je kind gaat weer naar school. Dat betekent ook dat je wat alerter moet zijn op hoofdluis. Mocht je te maken krijgen met deze kriebelige beestjes, dan is de redding nabij!
Lees verder onder de advertentie
Want eindeloos kammen en meerdere keren haren wassen is echt niet meer nodig als je kind hoofdluis heeft. Nee, het kan allemaal veel makkelijker. En wij vertellen je hoe.
Feit of fabel?
Er gaan verschillende feiten en fabels rond over luizen.
Allereerst is het goed om te weten dat luizen niet kunnen springen en zich ook niet kunnen verplaatsen via kleding of spullen (alles wassen is dus niet nodig!). Een besmetting vindt simpelweg plaats als hoofden en haren te dicht bij elkaar komen, bijvoorbeeld tijdens het spelen. Daarom krijgen kinderen ook vaker hoofdluis.
Dat hoofdluis vaker voorkomt op scholen is ook niet waar. Op scholen wordt er alleen vaker gecontroleerd op luizen, waardoor ze dus ook vaker worden ontdekt.
Sommige scholen gebruiken luizencapes over de jassen heen, maar ook dit is niet nodig, omdat luizen zich niet verplaatsen via kleding. Die jas hangt dus ook veilig zonder cape. 😉
Better safe than sorry
Heeft je kind toch luizen gekregen? Geen stress. Met de XT luis Once liquid gel behandel je hoofdluis met 1 behandeling van 5 minuten. Eén korte behandeling is genoeg om de luizen en neten te doden. Ook introduceert XT luis een Shampoo, die als een normale wasbeurt werkt.
Lees verder onder de advertentie
Is er hoofdluis geconstateerd op school? Geen probleem. Je kunt je kind ook beschermen tegen hoofdluis met XT luis Protect & Go spray. Het is makkelijk in gebruik, even sprayen & klaar.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).