Een uitvaartverzekering voor je kind: waarom afsluiten?

26.07.2021 09:52
uitvaartverzekering kind Beeld: Getty Images

Het is iets waar je liever niet over nadenkt en natuurlijk hoop je het nooit nodig te hebben: een uitvaartverzekering voor je kind. Toch is het verstandig om die af te sluiten. Waarom en hoe het werkt, leggen we je hier uit.

Een uitvaart kost veel geld. Daarom kiest bijna drie kwart van de mensen er voor om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dat is uiteraard vrijwillig: een uitvaartverzekering is voor niemand verplicht. Ook niet voor je kind, dus. Wel kan het verstandig zijn om die voor hem af te sluiten. Zo ben je er zeker van dat je niet onverwachts voor hoge kosten komt te staan.
 

Wel of niet?

Als je zelf onvoldoende spaargeld hebt om de kosten voor de uitvaart van je kind te betalen, dan kan het fijn zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. En heb je zelf al een uitvaartpolis, dan is het vaak zo gepiept: je kunt je kind in veel gevallen gratis bijschrijven.
 

Lees ook:
Verzekeringen voor kinderen: hier moet je op letten >

 

Wanneer meeverzekeren?

Als je zwanger bent, kun je je verzekeraar al laten weten dat je je kind wil meeverzekeren. Dit kun je ook doen als de baby eenmaal geboren is. Je kind wordt dan bijgeschreven op je lopende polis. Vaak moet dit dertig tot zestig dagen na de geboorte.

Hoe lang je kind kosteloos meeverzekerd is, hangt af van je uitvaartverzekeraar en van de polisvoorwaarden. Check die dus altijd. Meestal loopt de gratis dekking tot het 18e of zelfs 21e levensjaar.

Bron: Consumentenbond & 24Baby.nl

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >