Crècheleidsters vertellen: “Ach, verschonen, daar ben jij toch voor?’ sneerde de ouder’

28.11.2023 05:52
Beeld: Getty Images

Zodra de klantjes zijn opgehaald en poorten van de crèche sluiten, bespreken de leidsters de eigenaardigheden van de ouders. Want reken maar dat die er zijn.

Sanne: “Het maakt mij echt niet uit als ouders hun kind toch brengen als-ie zich niet helemaal lekker voelt, maar wees daar gewoon eerlijk over. Dan weet ik tenminste wat ik kan verwachten.

Zo vaak heb ik al meegemaakt dat een kind ’s morgens nog oké is, maar na een paar uur compleet instort, met koorts en al. Dan weet ik dat de ouders thuis een zetpil hebben gegeven en er maar het beste van gehoopt hebben. Als ik ze dan op hun werk bel en vertel dat hun kind ziek is, spelen ze vaak de vermoorde onschuld: ‘Oh, echt? Vanmorgen was er nog niets aan de hand.’ Túúrlijk.”

Lees ook – Crècheleidsters vertellen: ‘Ik let er nu extra op dat ik niemand voortrek of juist achterstel’ >

Succes met de poepluier hè

Fanny: “Veel ouders zijn heel lief en dankbaar, maar sommigen zien pedagogisch medewerkers als voetveeg. Feline en Margje waren heus lieve kinderen, maar ik krijg nog de rillingen als ik aan hun ouders denk: Maurits en Floor, beiden advocaat. Altijd gehaast, nooit tijd voor een praatje en vooral vreselijk uit de hoogte.

Feline zat drie dagen in de week in mijn groep. Op een ochtend werd ze door haar moeder naar de crèche gebracht. Zodra ik Feline in mijn armen gedrukt kreeg, rook ik het: het arme kind had een overvolle poepluier. Verbaasd vroeg ik Floor waarom ze haar dochter niet even verschoond had. ‘Ach, daar ben jij toch voor?’ sneerde ze, terwijl ze op haar hoge hakken wegbeende en mij vol verbijstering achterliet.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.