Pure frustratie: ‘Ik goot het schaaltje yoghurt over het hoofd van mijn kleuter’

26.04.2023 14:51
yoghurt over hoofd kleuter Beeld: Getty Images

En opeens ben je zo moe van het zeuren en zuigen, het janken en treuzelen dat je helemaal doorslaat en de yoghurt over zijn kleuterhoofdje giet.

Evelien (36), moeder van Pip (8) en Sara (5):

“O, die vervloekte ochtendspits. We waren al laat, het regende en ik kon nergens de sleutels vinden. Sara is een treuzelkont en pakte tergend langzaam haar spullen. Daarna weigerde ze ook maar een stap richting de deur te zetten. Ik smeet haar rugzak naar haar toe en gilde dat ze dan %$#* maar in haar eentje thuis moest blijven.

Met een knal smeet ik de voordeur achter me dicht, terwijl ik Pip met me meesleepte. Na drie minuten was ik enigszins afgekoeld en liep ik terug. Sara stond doodkalm op dezelfde plek waar ik haar had achtergelaten. Het interesseerde haar niets dat ik zonder haar was weggegaan.”

Schaaltje yoghurt

Olaf (37), vader van Olivier (5):

“Eten is altijd lastig geweest. Oliviers mondmotoriek is slecht en hij kan niet goed slikken. Het kost veel moeite hem enigszins gevoed te houden. Een tijd terug sloeg het ‘ik kan niet eten’ om naar ‘ik wil niet eten’. En daar had ik een stuk minder geduld mee. Op een ochtend goot ik uit pure frustratie een schaaltje yoghurt over z’n hoofd. Hij werd zo kwaad dat-ie weigerde nog een hap te nemen.”

Lees ook – Geduld verloren: ‘Mama, niet wegrijden zonder mij!’ >

Jouw schuld

Maartje (35), moeder van Jacob (4):

“Ik pakte net zijn logeertas in toen Jacob begon te zeuren over een verdwenen puzzelstukje, dat-ie een lolly wilde en dat-ie per se zijn slippers aan wilde terwijl het hartje winter was. Ik zuchtte diep, zette hem achterop de fiets en bracht hem naar mijn ouders. Dat is nog best een flink eind fietsen en dan is het niet leuk als je halverwege ontdekt dat je de medicijnen van je zoon bent vergeten.

“Vloekend en tierend fietste ik terug naar huis, terwijl hij glazig voor zich uitstaarde”

Daar gaf ik hem geheel onterecht ook de schuld van. Hij had mij immers afgeleid met zijn gemiep. Vloekend en tierend fietste ik terug naar huis, terwijl Jacob glazig voor zich uitstaarde. Het moet er gek uit hebben gezien voor voorbijgangers.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.