In de zomer goed voor jezelf zorgen: zo doe je dat

22.06.2022 15:37
gezond koken4

Hoera! Het is zomer. De tijd van zwemmen, zonnen en cocktails, maar ook hét moment om (nu echt) goed voor jezelf te zorgen. Met deze tips ga je stralend de zomer in en kom je er opgeladen weer uit.

Een goed begin is het halve werk.

Goed insmeren

Kleine reminder: smeer jezelf (en je kind) van top tot teen in met zonnebrand als je de zon in gaat. Ja, ook in de schaduw. En vergeet niet om na twee uur een nieuwe laag aan te brengen. Nog beter is het om tijdens de heetste uren, tussen 12.00 en 15.00 uur, uit de zon te blijven. Meer do’s en don’ts? We hebben ze op een rij gezet.

Geniet van een sapkuur

Komen die pastasalades en barbecuegerechten even helemaal je neus uit? Geef je lichaam en geest wat rust met een sapkuur. De drankjes van Sapje bestaan voor minimaal 85% uit rauwe groenten, dus je komt niets tekort. Ook lekker als tussendoortje. Extra fijn: je hoeft niet zelf met een blender aan de slag, want de sapjes worden gewoon aan je deur bezorgd. Wil je de producten van Sapje eens proberen? Met de code KEK10SAPJE krijg je 10 procent korting op jouw aankoop. Meer info? Kijk op Sap.je.

Lees ook: Met deze snelle boost ben jij helemaal klaar voor de zomer

Lekker zweten

Goed voor jezelf zorgen betekent ook voldoende bewegen. Ga elke dag een blokje om en doe minstens tweeënhalf uur per week aan matig intensieve beweging. En nee, daarvoor hoef je niet meteen uren in de sportschool te zweten. Begin eens met een korte workout van Kelly Beukers. Schuif de meubels opzij en daag je partner uit voor deze couple workout van nog geen tien minuten.

Doe een stapje terug

Als moeder hebben we er een handje van om voor iedereen te zorgen, behalve voor onszelf. Hoog tijd om een stapje terug te doen. Dat betekent trouwens niet dat je meteen een week alleen op vakantie moet. Verwen jezelf met een goed boek (of de nieuwste Kek Mama), installeer jezelf in de tuin met een podcast of hop van terras naar terras in een leuke stad.

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.