Kek Mama’s Eline tipt: ‘Deze boeken, geschreven door vrouwen, zijn fantastisch’

13.11.2021 09:02
favoriete boeken van Eline

Van speeltuinen en (voorlees)boeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete boeken van brand manager Eline Olde Kalter.

“Ik heb het gevoel dat we in een tijd leven waarin vrouwen elkaar veel minder bekritiseren en veel meer omarmen. Sisterhood. Of op z’n Kek Mama’s: mombracing. We liften elkaar steeds vaker op. Gelukkig maar, want wauw: wat was dit nodig. Daarom deel ik graag mijn favoriete boeken die je in je kracht laten staan – stuk voor stuk geschreven door vrouwen.”

 

Ongetemd leven – Glennon Dolye

“Ik heb ongeveer het hele boek gearceerd en in twee dagen verslonden. Een mooie zin die in mijn geheugen gegrift staat: “Doe het beste wat je kunt tot je het beter weet. Als je het beter weet, doe het dan beter.” Oja, en dat als je verandering teweeg wil brengen, je activistisch moet zijn. Zoveel mensen vinden dat bepaalde dingen ook echt niet kunnen, maar spreken zich er niet echt over uit en staan aan de zijlijn.”

Ja, dit boek wil ik lezen

 

Trouw – Sarah Domogala

“Dit boek kreeg ik getipt van mijn zusje Isolde. De man van Sarah blijkt een affaire te hebben met een vijftien jaar jongere vrouw. Om hun gezin niet op te geven, gaan ze dit gevecht aan; hun liefde voor elkaar en vooral de liefde voor haarzelf weer te vinden. Ontzettend kwetsbaar geschreven. Ik was vaak tot tranen geroerd.”

Bestellen kan hier

 

Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn – Marjolein Berendsen

“Dit boek leert je op een mooie praktische manier om thuis te komen bij jezelf. Te leven in verbinding met jezelf en anderen. Het bevat tevens een werkboek met opdrachten en prachtige meditaties.” 

Wauw, hier word ik blij van

 

Lees ook
Schokkend: 77% van de moeders heeft te maken met momshaming >

Lucy Woesthoff – Woman

“Doordat Lucy zich kwetsbaar opstelt, gaat er zo ontzettend veel kracht schuil in haar woorden. Ze vertelt haar levensverhaal en welke wijze lessen zij hieruit heeft gehaald. En trust me; mega inspirerend.  Als je het uit hebt, staat het ook nog eens prachtig op je salontafel.”

Wil ik hebben

 

Wat ik zeker weet – Oprah Winfrey

Dit boek heb ik zo vaak cadeau gegeven aan vriendinnen die wat extra liefde nodig hadden. Oprah is zo’n wijze, inspirerende vrouw. Haar boek is eigenlijk één grote peptalk vol met dankbaarheid en positiviteit. En als je het hebt gelezen, komt er altijd een tijd dat je er weer even doorheen wilt bladeren.

In je winkelmandje

 

De heks van Limbricht – Susan Smit

Een waargebeurd historisch verhaal over Entgen, een slimme zelfstandige vrouw die wordt beticht van hekserij. Ondanks alles wat ze voor haar kiezen krijgt, blijft ze bij zichzelf. Ik had dit boek in twee dagen uit, want het is prachtig geschreven.” 

Hier koop je ‘m

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.