Dit weekend werd er code paars voor hooikoorts afgegeven: de hoogste hooikoortswaarschuwing. Is jouw kind al dagen aan het snotteren en niezen? Komt het elke ochtend met waterige oogjes uit bed? Het kan een virusje zijn, maar ook hooikoorts.
Lees verder onder de advertentie
De verschillen tussen de symptomen van een verkoudheid en hooikoorts zijn soms best lastig te merken. Zowel bij een verkoudheid als bij hooikoorts kan je kind last hebben van niezen, een loopneus of juist verstopte neus, jeukende ogen en hoofdpijn. Dus hoe weet je nou waar je kind last van heeft?
Lees verder onder de advertentie
De verschillen tussen hooikoorts en een verkoudheid
Het grootste verschil is dat een verkoudheid meestal een paar dagen duurt en daarna echt weg is. Die komt dan ook niet zo heel snel weer terug. Is je kind al een paar keer ‘verkouden’ geweest in de afgelopen weken, dan heeft het waarschijnlijk hooikoorts. Dit komt en gaat namelijk, vooral in de zomermaanden. Ook duren hooikoortklachten langer dan die van een verkoudheid.
Lees verder onder de advertentie
Nog een herkenbaar verschil is dat het niezen bij hooikoorts toeneemt in de loop van de dag en in de avond juist weer afneemt. Als je kind aangeeft dat het jeuk heeft aan de neus, is dat meestal ook een teken van hooikoorts. Verder zijn symptomen waaraan je hooikoorts kunt herkennen:
Hooikoorts is een vrij overdreven reactie van het immuunsysteem op pollen. Bij de een erger dan bij de ander. Deze horen niet thuis in het lijfje van je kind en daarom gaat het snotteren. De allergie komt meestal voor in de zomer, omdat het dan droog en warm is. De pollen kunnen dan vrij bewegen in de lucht. Op regenachtige dagen, of in regenachtige lente- en zomermaanden, kunnen de klachten verminderen.
Lees verder onder de advertentie
Er zijn drie soorten allergieën: je kind kan allergisch zijn voor de pollen van bomen. Dat stuifmeel is er vaak van januari tot mei. Graspollen vliegen van mei tot augustus door de lucht en kunnen een allergische reactie, dus hooikoorts, veroorzaken. Is je kind allergisch voor (on)kruiden, dan heeft het in de maanden mei tot oktober de ergste klachten. Hooikoorts kan dus bijna het hele jaar voorkomen.
Hooikoortsklachten bij je kind verminderen
Om de klachten te verminderen voor je kind kun je het in de avond laten douchen. De pollen verzamelen zich namelijk ook op de huid en kleding van je kind. Zo kan het schoon en zonder stuifmeel naar bed en wordt het met minder tot geen klachten wakker. Buiten kan een zonnebril helpen om tranende ogen te voorkomen. Aan zee heeft je kind minder last van klachten en zoveel mogelijk binnen blijven op warme, winderige dagen helpt ook goed. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk, dus de huisarts of drogisterij kan ook goed adviseren in eventuele tabletten of neussprays.
Drie leuke zonen, een huis aan de Loosdrechtse Plassen en allebei een goedlopende carrière: het leven van Kim Kötter en Jaap Reesema lijkt het perfecte plaatje. “Mensen zien alleen dat alles klopt, maar dat is omdat wij keihard werken.”
Als haar dochter model wil worden, denkt Malou een buitenkansje te hebben als een bekende van de tennisclub aanbiedt om voor een prikkie foto’s te maken. Maar wat aantreft in de ‘studio’ van ‘de fotograaf’ tart elke verwachting…
Het zou een magische vakantie op een Disney-cruiseschip op zee worden. Een cruise vol glitters, Mickey Mouse en zonsondergangen. Maar voor één gezin werd het een moment om nooit te vergeten. En niet om de reden die ze hadden gehoopt.
Ze had zo’n zin in haar welverdiende vakantie met haar gezin. Niet te ver weg, met de auto naar de camping in Frankrijk. Karlijn had alles tot in de puntjes voorbereid en iedereen was er klaar voor. De aankomst op hun vakantiebestemming verliep ietsje anders. Ze kregen ongewenst bezoek van een nest vliegende mieren.
Samen onder de dekens kruipen, de dag nabespreken en lekker dicht tegen elkaar aan in slaap vallen: jarenlang hét romantische ideaalbeeld van samenwonen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de realiteit voor veel stellen anders is. Sterker nog: apart slapen is helemaal geen taboe meer. En dat is misschien wel beter voor je nachtrust én […]