In samenwerking met Kek Mama

5x vandaag nog duurzamer leven

10.10.2019 07:50
duurzamer leven quooker

Wil je eigenlijk wel duurzamer leven, maar weet je niet waar te beginnen? Goed nieuws, dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld zijn. Je kunt vandaag nog beginnen.

1. Gooi minder eten weg

Eten weggooien is zonde en vaak ook helemaal niet nodig. Van restjes pasta kun je heel simpel de volgende dag een salade maken, de stronken van bloemkool en broccoli kun je prima fijnsnijden en ook door je gerecht gooien (zit juist veel smaak aan) en van de schillen van asperges trek je heerlijke bouillon. Restjes spinazie, gember of boerenkool doen het trouwens opvallend goed in een smoothie.

 

2. Zet je koelkast op de laagste stand

Misschien moeilijk te geloven, maar de laagste stand van de koelkast is echt genoeg om je eten goed en vers te houden. Dit bespaart veel energie, wat niet alleen scheelt voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

 

3. Kies voor een Quooker CUBE

Als je graag bruisend water drinkt, zit je goed met de nieuwe Quooker CUBE. Je kent Quooker misschien als handige kokendwaterkraan, maar dankzij het CUBE systeem – dat in het keukenkastje geïnstalleerd wordt – tap je ook koel, bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. Oftewel: je hoeft geen flessen bruisend water meer te kopen en dat bespaart veel plastic (en gesjouw).

 

4. Koop een herbruikbare koffiebeker

Haal je graag koffie op het station, op je werk of bij een leuk koffiezaakje, koop dan een herbruikbare beker. Er bestaan talloze maten en kleuren en door je mok steeds opnieuw te gebruiken, bespaar je heel wat kartonnen bekers. Bij koffiezaken krijg je vaak korting als je je eigen beker meeneemt, wat natuurlijk mooi meegenomen is.

 

5. Skip het plastic

Ongemerkt haal je bij het boodschappen doen vaak heel wat plastic in huis. Terwijl dat niet altijd nodig is. Als je bijvoorbeeld een eigen katoenen zak meeneemt voor groenten en fruit, scheelt dat heel wat tasjes en andere plastic verpakkingen. Als je de keuze hebt, ga dan voor producten in een glazen pot in plaats van een blik of plastic verpakking.