tips-in-canada

Van het spotten van het Noorderlicht en zonnen op een rood strand tot lopen over de bodem van de oceaan: je beleeft het alleen in Canada. 

Met dank aan Skyscanner zetten we de mooiste tips op een rij.

More content below the advertising

 

1. De Cabot Trail rijden in Nova Scotia

De Cabot Trail wordt gezien als een van de meest scenische highways van Canada – perfect dus, voor een roadtrip. De 300 kilometer lange route bevindt zich op Cape Breton Island in Nova Scotia. Het maakt niet uit of je hem met de klok meerijdt, of tegen de klok in: onderweg zul je tal van spectaculaire uitzichten tegenkomen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Sydney. Vergis je niet met die in Australië, als je tickets boekt.

 

2. Het Noorderlicht spotten in Yukon

Dé beste plek om de Aurora Borealis te zien is in Yukon, de noordwestelijke provincie van Canada. Vlieg naar Whitehorse en ervaar zelf één van de grootste natuurwonderen ter wereld. Hier spot je het noorderlicht vanuit een glazen chalet in het bos of terwijl je baddert in een outdoor hot tub. Het Noorderlicht is hier te zien van half augustus tot half april. Andere topplekken om de Aurora Borealis te zien zijn Churchill, Manitoba en Yellowknife.

 

3. In een ijshotel slapen in Quebec

Hôtel de Glace bestaat uit 30.000 ton… sneeuw. Het kost zo’n zes weken en 50 man om dit ijshotel ieder jaar weer op te bouwen, maar uiteindelijk staat daar dan het enige hotel in Noord-Amerika dat volledig van ijs en sneeuw is gemaakt. Het hotel huist 44 kamers, een ijskapel, een ijsglijbaan en een gedeelte met hot tube en sauna’s. Ben je een koukleum en wil je er niet slapen, dan kun je ook gewoon een rondleiding door het hotel krijgen.

 

Lees ook
Op wereldreis met kinderen? Lees dan deze tips >

 

4. Over de bodem van de oceaan lopen in New Brunswick

De Bay of Fundy is de plek waar je het hoogste getij in de wereld kunt zien. Zo’n 160 biljoen ton (!) water overspoelt deze plek bij vloed en trekt zich weer volledig terug bij eb. Bij hoogtij kun je rond de rotsformaties van Hopewell Rocks kajakken, bij laagtij kun je over de bodem van de oceaan lopen. 

 

5. Schaatsen over het kanaal in Ontario

Het Rideau Canal in Ontario is een 202 kilometer lange gracht en hét symbool van de stad Ottowa. In de zomer flaneer je langs de oevers of neem je een ritje op een rondvaartboot, maar ’s winters bevriest de gracht. In zoverre dat de gracht zich omtovert tot de grootste outdoor schaatsbaan van Canada. Heb je altijd al willen schaatsen op de grachten, dan is dit je kans. Je hoeft geen eigen schaatsen mee te nemen, die je kun je hier overal huren.

 

6. Zonnen op een rood strand op Prince Edward Island

Witte zandstranden? Die heb je ook gewoon in Nederland. Maar in het zuidwesten van Prince Edward Island is de kust roodgekleurd. De rotsen, zandstranden en zelfs de zee kleurt aan deze kant van het schiereiland rood, zoals je kunt zien op bijvoorbeeld Argyle Shore. Je kunt de kust het beste bewonderen vanaf de Cofederation Bridge, één van de langste bruggen ter wereld.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

More content below the advertising

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

More content below the advertising

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >