leuk zomeruitje pluktuinen met kinderen
Beeld: Shutterstock

Appels, peren, aardbeien en bloemen: pluk ze lekker zelf bij deze pluktuinen en boomgaarden, die Kidsproof.nl voor je verzamelde. Check wel even de actuele openingstijden op de websites en ga ook eens als het géén stralend weer is, dus rustiger.

Die bovenste is voor mij

De takken in de boomgaard van Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek zijn elk jaar weer zwaar van de rijpe biologische appels en peren. Het plukseizoen is in september en oktober, maar in de zomer is het landgoed ook een heerlijke plek om te wandelen, te spelen in de speeltuin en lekkers te kopen in de landgoedwinkel.
olmenhorst.nl, gratis
 

Article continues after the ad

Emmer en schaar

In het Noord­-Hollandse Bakkum staan van het vroege voorjaar tot de late herfst de mooiste bloemen en planten in bloei. Bij de kassa van Pluktuin Bakkum haal je een emmer op die je helemaal mag vullen met zelfgeplukte bloemen.
pluktuinbakkum.nl, vanaf € 8
 

En die en die en die

De plukschaartjes en manden staan ook klaar bij Pluktuin Stoutenburg. In de kinderpluktuin kunnen kleine bloemisten naar eigen inzicht hun lievelingsboeket samenstellen. Tip: in zo’n kleurrijke tuin maak je prachtige foto’s van je kinderen.
pluktuinstoutenburg.nl
 

Pluk een bloem

Dit keer komen de bloemen niet van de markt of uit de winkel, maar is het bosje op de keukentafel een eigen compositie. Bij Pluktuin Amstelveen mogen kinderen zomerbloemen plukken en er een boeket van maken. Je kunt hier (bij opening) trouwens ook lekker eten of een leuke workshop volgen.
zomerbloemenpluktuin.nl, toegang gratis (je rekent de geplukte bloemen af)
 

Wat staat er op het menu?

Van spinazie tot frambozen en van bosui tot radijsjes. Bij Boshoeve Sprankenhof in Udenhout kun je met de kinderen een mandje vers fruit en groente plukken. Wát precies, dat hangt af van de planten die klaar zijn voor de oogst. Leuk om die avond meteen mee te koken.
sprankenhof.com
 

Kom maar in m’n mandje

Met een mandje aan de arm op weg naar de bloemenpluktuin van Hoeve Ravenstein in Baarn. Vergeet ook niet langs te gaan bij de moestuin vol verse groente en kruiden en bij de kippen, konijnen en geitjes.
hoeveravenstein.nl

 

Deze uitjes zijn voor Kek Mama verzameld door Kidsproof.nl: dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland. Op deze site vind je altijd een leuk uitje of kindvriendelijk adresje bij jou in de buurt. Plan je een activiteit buiten de deur? Volg de overheidsadviezen en check de website van het uitje om te zien of er aangepaste openingstijden of extra restricties zijn. Fijne (en veilige) zomer!

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.