skatebanen voor kinderen
Beeld: Unsplash

Zijn jouw kinderen niet bang voor een uitdaging (en een schrammetje hier en daar)? Ga een dagje lekker los op een skatebaan. Dit zijn de leukste adresjes.

1. De Scharen – Breda

skatebaan kinderen

Drie jaar geleden werd dit openbare skatepark vernieuwd, en sindsdien is het populairder dan ooit. En waarom ook niet? De toegang is gratis, de skatebaan is gewoon buiten dus heerlijk in de frisse lucht en ook beginners kunnen er rustig oefenen. Ook leuk om met de fiets of step trucjes te proberen.

 

2. Waalhalla – Nijmegen

skatebaan kinderen

Dit bekende skatepark werd ontworpen met behulp van de plaatselijke jeugd en ervaren skaters. Alles werd met de hand gemaakt, waaronder het betonnen street gedeelte en de houten half-pipe. Speciaal voor beginners is er een apart gedeelte ingericht, zodat er rustig geoefend kan worden. Er kunnen ook kinderfeestjes gehouden worden.

 

3. Dreams – Ter Heijde

skatebaan kinderen

Dreams is een skateschool waar je ook kinderfeestjes kunt geven. Kinderen leren iets over de verschillende skateboards en de skateboardgeschiedenis, en krijgen basisuitleg over de veiligheid. Daarna gaan ze aan de slag. Het niveau wordt aangepast aan de kinderen, iedereen leert op zijn eigen tempo. Uiteraard gebeurt het ‘indroppen’ en ‘kickflippen’ onder begeleiding van een leraar.

 

Lees ook
KIND: De leukste (en origineelste) sporten voor kinderen >

 

4. Skatepark Sweatshop – Den Haag

skatebaan kinderen

Dit Haagse skatepark telt zo’n 1000 vierkante meter rolplezier met diverse obstakels, voor beginners tot gevorderden. Tijdens vakanties worden er speciale skatekampen georganiseerd met elke dag een leuk programma (skaten, stunten, steppen) en kinderen kunnen hier ook leren graffiti spuiten. Cool!

 

5. Area  51 Skatepark – Eindhoven

skatebaan kinderen

Groter dan groot: dit skatepark heeft een totaal vloeroppervlak van meer dan 3.000 vierkante meter. Het staat er bomvol met uiteen lopende toestellen en alles is van hout gemaakt, zelfs de vloer. Eén keer per jaar wordt een deel van het skatepark veranderd, zodat het afwisselend blijft voor fervente bezoekers. De skatebaan is geschikt voor zowel jong als oud.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >