skatebanen voor kinderen
Beeld: Unsplash

Zijn jouw kinderen niet bang voor een uitdaging (en een schrammetje hier en daar)? Ga een dagje lekker los op een skatebaan. Dit zijn de leukste adresjes.

1. De Scharen – Breda

Drie jaar geleden werd dit openbare skatepark vernieuwd, en sindsdien is het populairder dan ooit. En waarom ook niet? De toegang is gratis, de skatebaan is gewoon buiten dus heerlijk in de frisse lucht en ook beginners kunnen er rustig oefenen. Ook leuk om met de fiets of step trucjes te proberen.

Article continues after the ad

 

2. Waalhalla – Nijmegen

Dit bekende skatepark werd ontworpen met behulp van de plaatselijke jeugd en ervaren skaters. Alles werd met de hand gemaakt, waaronder het betonnen street gedeelte en de houten half-pipe. Speciaal voor beginners is er een apart gedeelte ingericht, zodat er rustig geoefend kan worden. Er kunnen ook kinderfeestjes gehouden worden.

 

3. Dreams – Ter Heijde

Dreams is een skateschool waar je ook kinderfeestjes kunt geven. Kinderen leren iets over de verschillende skateboards en de skateboardgeschiedenis, en krijgen basisuitleg over de veiligheid. Daarna gaan ze aan de slag. Het niveau wordt aangepast aan de kinderen, iedereen leert op zijn eigen tempo. Uiteraard gebeurt het ‘indroppen’ en ‘kickflippen’ onder begeleiding van een leraar.

 

Lees ook
KIND: De leukste (en origineelste) sporten voor kinderen >

 

4. Skatepark Sweatshop – Den Haag

Dit Haagse skatepark telt zo’n 1000 vierkante meter rolplezier met diverse obstakels, voor beginners tot gevorderden. Tijdens vakanties worden er speciale skatekampen georganiseerd met elke dag een leuk programma (skaten, stunten, steppen) en kinderen kunnen hier ook leren graffiti spuiten. Cool!

 

5. Area  51 Skatepark – Eindhoven

Groter dan groot: dit skatepark heeft een totaal vloeroppervlak van meer dan 3.000 vierkante meter. Het staat er bomvol met uiteen lopende toestellen en alles is van hout gemaakt, zelfs de vloer. Eén keer per jaar wordt een deel van het skatepark veranderd, zodat het afwisselend blijft voor fervente bezoekers. De skatebaan is geschikt voor zowel jong als oud.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >