Dagje naar het strand met je baby? Zo bereid je je voor

10.08.2022 11:55
zomervakantie meeste Nederlanders boeken deze dag

Het strand is één grote zandbak, dus een walhalla om in te spelen. Tel daar de zon en zee bij op en je hebt een geslaagde zomerdag. Met deze handige tips maak je er ook met een baby een feestje van.

Dit neem je mee

First things first: een geslaagd stranddagje met je baby begint met de juiste bevoorrading. Uiteraard neem je de basisspullen mee, zoals luiers, hydrofieldoeken, een extra romper en een speen. Maar denk ook aan zonnebrandcrème met een hoge factor, een zonnehoedje, badlaken, zwembroek en zwemluiers. Ook een setje droge kleding is aan te raden en een grote parasol. Zo kunnen jullie de schaduw opzoeken als dat nodig is. De huid van je baby is nog erg gevoelig voor de zon en aan de kust voel je het door de verraderlijke wind minder snel wanneer je aan het verbranden bent.

En het slaapje?

Na het spelen, zand happen en spetteren in zee wil je baby waarschijnlijk graag een uiltje knappen. En dat doet-ie het liefst op een rustige, zandloze plek in de schaduw. Een strandtentje is hiervoor ideaal: lichtgewicht en dus makkelijk mee te nemen, en het biedt schaduw en bescherming tegen de wind. Leg in het tentje een grote, katoenen handdoek met eventueel een hydrofiele luier er bovenop, en je kind heeft een heerlijk nestje om te slapen.

Lees ook: 9x kindvriendelijke strandtenten >

Voeden en verschonen

Drinkt je baby alleen nog maar borstvoeding? Dan kun je je baby dus makkelijk op het strand voeden (het grote voordeel van moedermelk: altijd paraat en op de juiste temperatuur). Geef je flesvoeding, dan is het handig om thuis steriel, gekookt water in een thermoskan te doen. Neem ook een fles gewoon water mee, dan mix je dit samen tot de juiste temperatuur. Vergeet het ‘torentje’ met het juiste aantal schepjes kunstvoeding erin niet, en mixen maar. Eet je baby soms al wat vastere voeding? Een babyliga, banaan of boterham neem je makkelijk mee naar het strand.

Ook handig

Je kunt ook een klein opblaaszwembadje meenemen naar het strand. Hier gooi je wat speelgoed in, en je baby heeft dikke pret zonder onder het zand te zitten of op een onbewaakt moment weg te kruipen. Je kunt er ook een klein laagje zeewater in doen – uiteraard hou je dan goed toezicht om ongelukken te voorkomen.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.