kindvriendelijke-strandtenten-in-nederland

Kan jij niet wachten om met je kind door het zand te banjeren en even later neer te ploffen in een lekkere loungeset? Komt goed uit: wij hebben een paar kindvriendelijke strandtenten voor je op een rij gezet.

1. Tijn Akersloot

'Van zwembroek tot winterjas', zoals ze het zelf zeggen. Tijn Akersloot in Zandvoort is het hele jaar open, maar mooi weer maakt het vakantiegevoel compleet. Het paviljoen is prachtig, je kunt er surfen of andere watersporten beoefenen en in het restaurant eet je pizza's uit de houtoven.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort

More content below the advertising

Beeld: Haarlem City Blog

 

2. Rapa Nui

Heerlijke strandtent in Zandvoort waar een ongedwongen sfeer hangt. Eet een burger met patat op één van de loungebanken en je stranddag is bij Rapa Nui compleet. De kids vermaken zich wel in het zand, en als ze uitgeraasd zijn kun je lekker eten met de kinderen.
Adres: Boulevard Barnaart 27, Zandvoort

Beeld: Haarlem City Blog

 

3. San Blas

Je kon de afgelopen maanden al terecht bij San Blas in Bloemendaal na een lange strandwandeling, maar dit voorjaar zomer schuift deze strandtent de grote glazen schuifpuien open en is het goed toeven op het terras.  Het menu? Croissantjes voor bij het ontbijt, taartjes voor bij de koffie, een dinerkaart vol met lekkere gerechten en pasta of poffertjes voor de kinderen.
Adres: Zeeweg 84, Overveen

Beeld: Haarlem City Blog
 

Lees ook
12x kindvriendelijke koffietenten

 

4. soia

Voor een dagje strand hoef je tegenwoordig niet meer naar de kust. De leukste stranden vind je ook midden in de stad. Zo ook bij Strand Oog In Al (soia) in Utrecht. Ga er barbecueën met een groep vrienden of lunch er 's middags met een broodje. Met een omheinde speeltuin is soia ook nog eens heel kindvriendelijk.
Adres: Kanaalweg 199, Utrecht

Beeld: Koen Peters

 

5. Strandclub WIJ

Surfen op zee, roeien op een surfplank of het maken van slippers: werkelijk alles is mogelijk bij Strandclub WIJ in Scheveningen. Prima plek om je deze zomer te vermaken.
Adres: Strandweg 1, Den Haag

Beeld: Facebook

 

6. Blijburg

Bij strandpaviljoen Blijburg op strand IJburg in Amsterdam draaien ze fijne muziek en gaat het kampvuur ’s avonds regelmatig aan. En als je in het weekend komt, staan er altijd wel activiteiten op het programma, zoals live muziek of een theatervoorstelling voor kinderen.
Adres: Pampuslaan 501, Amsterdam

Beeld: Facebook

 

7. Poortdok

Een heerlijk paviljoen op het Almeerderstrand: een mooi breed strand aan het IJmeer. De menukaart is flink en ook voor kinderen is er genoeg te kiezen. Het team is druk bezig om het terras op te zetten: vanaf 9 april kun je er weer terecht.
Adres: IJmeerdijk 1a, Almere

Beeld: Poortdok.nl

 

8. Het Zuiderbad

Een mooie strandtent met een groot houten speelkasteel en veel speelgoed voor kinderen. Het voorjaarsmenu zit boordevol zonnige smaken, waardoor je zelfs met een grijze lucht een zomers gevoel krijgt.
Adres: Koningin Astridboulevard 104, Noordwijk

Beeld: Facebook

 

9. Strand Café DOK

Strand Café DOK is gevestigd in het centrumgebouw van Strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse. Er is een uitgebreid kindermenu, een buitenspeeltuin met allerlei bootjes en een binnenspeeltuin in de vorm van strandhuisjes.
Adres: Helleweg 8, Noordwelle/Renesse

Beeld: strandcafedok.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >