In samenwerking met Kek Mama

Op naar de lente én spaar voor een tuin vol vrolijke plantjes!

07.03.2023 15:42

Terwijl je bij PLUS uit de lekkerste voorjaarsrecepten en -boodschappen kiest, spaar je tegelijkertijd voor kleurrijke tuinplanten.

Snelle voorjaars-styling zonder groene vingers

Heb je jouw voorjaarsboodschappen al aangeschaft? Tip: doe dit bij PLUS want dan spaar je vanzelf voor drie verschillende Tuingroeiers. Een geurende lavendel, vrolijk Duifkruid of zonnig Strandkruit. Deze plantjes passen heel mooi bij elkaar, gaan alle seizoenen mee en zijn heel makkelijk in onderhoud. Je plant ze in de tuin of in een mooie pot op het balkon. Zo heb je jarenlang plezier van een vrolijke tuin of terras vol groen, ook als je geen groene vingers hebt, en maak jij in een handomdraai je tuin of balkon vrolijk lenteproof.

Kan het nog makkelijker

Bij elke 10 euro aan boodschappen krijg je een zegel. Op je spaarkaart krijg je al de eerste drie zegels gratis. Bestel je boodschappen helemaal eenvoudig met de PLUS app of op plus.nl en laat ze thuisbezorgen. Ook sparen gaat net zo makkelijk via de app. En helemaal fijn: daar krijg je al vijf zegels gratis. Bij 35 zegels is je spaarkaart vol. Met een bijbetaling van 0,99 ontvang je een tegoedbon. Daarmee haal je op donderdag 11 mei, vrijdag 12 mei of zaterdag 13 mei je vrolijke Tuingroeiers (t.w.v. 14,99) op bij jouw PLUS winkel. Net voor Moederdag, dus ook leuk als vrolijke verrassing voor je moeder of oma. En hoe meer je spaart, hoe vrolijker het wordt!

Laat de lente maar komen!

De Tuingroeiers spaaractie loopt van zondag 5 maart 2023 tot en met zaterdag 15 april 2023.

Inspiratierecept: Carpacciosalade met verse aardbeien

Na de wintermaanden kun je wel weer wat kleur gebruiken. Natuurlijk in je kleding, maar op je bord. Wat dacht je van deze zonnige carpacciosalade met verse zoete aardbeien? 

Dit heb je nodig 

20 g amandelschaafsel (Dr. Oetker)

200 g groene aspergetips

1 zakje luxe sla rucolamelange (75 g)

4 schalen carpaccio Blonde d’Aquitaine 

250 g aardbeien

2 el balsamico-azijn

4 el olijfolie extra vierge

Een glazen schaal


Zo maak je het: 

1 Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan in ongeveer drie minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Kook de aspergetips twee minuten in kokend water en spoel af onder koud stromend water.

 

2 Verdeel de sla en de aspergetips over een schaal en verdeel de carpaccio erover. Verwijder de kroontjes van de verse aardbeien. Snijd de aardbeien in de lengte in vieren. Verdeel ze over de schaal. 

 

3 Besprenkel met de azijn en olijfolie en bestrooi met het amandelschaafsel, de pijnboompitten en Parmezaanse kaas van de carpaccio en met versgemalen zwarte peper.

 

Smakelijk!