Zo zoekt je kind verkoeling in deze hitte

07.08.2020 13:02
kind verkoeling zoeken Beeld: Unsplash

We beleven één van de warmste zomerweken van het jaar, met temperaturen van dik over de dertig graden. Hoe krijgt je kind verkoeling in die hitte? Geen paniek, wij zetten een paar verkoelende tips voor je op een rij.

1. Ga zwemmen

Niets lekkerder dan met dat hete weer een plons in het water te nemen. Ons land kent genoeg fijne buitenzwembaden waar je kind zich lekker kan uitleven. Terwijl hij van de glijbaan sjeest of de fonteinen te lijf gaat, rust jij (in de schaduw) lekker uit op de ligweide. Check hier de leukste buitenzwembaden voor kinderen.

 

2. Koel af met een ijsje

Het advies als het zo warm is: extra veel water drinken. Maar ijsjes zorgen natuurlijk ook voor heerlijke verkoeling. Laat je kind kiezen uit de talloze smaken in een van de lekkerste ijssalons of ga voor een simpel, maar o zo lekker waterijsje.

3. Doe een waterspelletje

Koop een stuk of tien ballonnen, vul ze met water en hang ze in de tuin op aan een touw. Laat je kind de ballonnen één voor een stukslaan met een stok of erop richten met een waterpistool, totdat ze knappen. Pret en verkoeling gegarandeerd. Nog meer leuke waterspelletjes vind je hier.

 

Lees ook:
VIDEO: zo slaap je beter in deze bloedhitte >

 

4. Zoek het park op

Ben je je eigen tuin even zat en wil je erop uit met je kind? Bezoek dan één van de leukste kindvriendelijke parken in Nederland. Neem een kleed mee en een goed gevulde picknickmand en zoek een fijn plekje onder een boom. Je kind kan zich – nadat hij zich heeft uitgeleefd op de speeltoestellen – weer lekker opladen in de schaduw en genieten van fris fruit en gekoelde limonade uit de thermosfles.

 

5. Sport in het water

Het allerlekkerste als het snikheet is? Simpel: je uitleven in het water. Daarvoor hoef je heus niet naar een druk zwembad, je kunt ook een leuke watersport beoefenen met je kind. Zo merk je niet dat het erg warm is en krijg je kind nog lekker wat beweging ook. Wat dacht je van surfen of een potje miniwaterpolo? Wij hebben alvast een paar leuke watersporten voor je op een rij gezet.

 

6. Bezoek een koel museum

Je wilt de zon vermijden maar toch wat leuks doen met je kind. Geen punt: bezoek een leuk museum, want daar zorgt een airco meestal voor heerlijke verkoeling. Leer alles over de wereld van nijntje, presenteer zelf het nieuws bij Beeld & Geluid of luister naar verhalen van stoere zeemannen in het Maritiem Museum. Dan heb je een paar uur plezier én koel je lekker af.
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >