Onderzoek: steeds meer gezinnen maken een verre reis

23.01.2020 14:13
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Twee weken naar Italië of zonnen aan de Franse kust? Heerlijk, maar dat kennen we inmiddels wel. Volgens onderzoek kiezen we tegenwoordig steeds vaker voor een verre reis met onze kinderen. De meest populaire bestemmingen: Amerika, Thailand en Zuid-Afrika.

Steeds meer mensen nemen hun kinderen mee om hen een stuk van de wereld te laten zien. Volgens reisorganisatie Riksja Travel is dat één van de reistrends van 2020. Een rondreis door Amerika maken, een land in Azië ontdekken of je kroost meenemen Down Under: niemand kijkt er meer van op als je vertelt dat dat je vakantieplannen zijn.

Volgens het onderzoek zijn Amerika, Thailand en Zuid-Afrika de meest populaire bestemmingen voor gezinnen. Waarom? In die landen kun je cultuur opsnuiven, de natuur ingaan én genieten van de mooiste stranden. Bovendien zijn het landen die voor alle leeftijden goed te verkennen zijn. Niet zo gek dus, dat opa en oma tegenwoordig ook steeds vaker meereizen: de multi-generatiereis wordt dit jaar ook helemaal hip.

 

Lees ook:
Met je kind naar Amerika >

Groen en duurzaam

Volgens het CBS gaan Nederlanders gemiddeld 2,4 keer per jaar op vakantie en een trip duurt gemiddeld 19 dagen. We kiezen steeds vaker voor een originele, avontuurlijke bestemming, liefst met veel natuur én we willen onze vakantie zo duurzaam mogelijk maken. Oftewel: rechtstreeks vliegen en bijvoorbeeld één grote reis maken, in plaats van meerdere kleine tripjes per jaar.

 

Toplanden

Welk land moet je dit jaar bezoeken met je kinderen? Volgens het onderzoek behoren Jordanië, Tanzania en Lapland tot de populairste bestemmingen van 2020. Je kunt er genieten van heerlijk eten, wildlife en vooral veel natuur. Wat je zoal in Tanzania kunt doen met je kinderen, hebben wij alvast voor je op een rij gezet.
 

Bron: Riksja Travel
 

Nog meer reistips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >