Ze zagen de enkels van oud-president Obama, spotten krokodillen in Miami en aten Seks And The Citycupcakes in New York. Helen van Binsbergen ging met man en dochters drie weken naar de VS.

Normaal zijn wij meer van ‘twee weken Griekenland of Spanje’, en dan blijven we meestal ook nog op één plek. Niets mis mee, maar toen we van Amerikaanse vrienden een uitnodiging kregen om bij hen langs te komen op het eiland Nantucket, besloten we nu eens daarvoor te gaan. En tja, dan wil je uiteraard wel meer zien van het land. Zoals fietsen door Central Park, en het Witte Huis zien, naar Miami, Orlando. Uiteindelijk hebben we in die drie weken zeven keer gevlogen, één treinreis gemaakt en een dag met de auto gereisd. Nu ik daar op terugkijk denk ik wel: poeh, best heftig. Maar het was het helemaal waard.

 

Spannende hotels

Van tevoren hadden we alleen een reisschema; de meeste overnachtingen boekten we onderweg met Hotwire, een website waarop je kan aangeven waar je wilt slapen en hoeveel sterren het hotel moet hebben. Pas na betaling krijg je te horen welk hotel het was geworden. Het viel nooit tegen en het was vaak veel goedkoper dan wanneer we zelf gingen zoeken. En spannend was het ook wel, we maakten er met de kinderen vaak een sport van als we naar het opgegeven adres reden: zou het dit hotel zijn of toch dat?

 

Met je auto op het strand

Onze reis begon met het bezoek aan onze vrienden op Nantucket, een eiland in de buurt van Boston. Typisch Amerikaans, met van die grote huizen met witte hekken en flinke auto’s voor de deur. Je mag daar zelfs met je auto op het strand. Dat had wel wat, die grote pick-ups waar surfboards en enorme koelboxen uit komen en gezinnen samen eten. Net als in de film. Na een paar dagen vlogen we naar New York, waar we met fietsen de stad verkenden. Overigens was de fiets in alle steden ons favoriete vervoersmiddel. Niet alleen omdat we zo veel meer konden zien, maar ook omdat het voor wandelen vaak veel te warm was.

 

De enkels van Obama

Washington hebben we te voet gedaan, omdat we hier de hele dag met een Nederlandse gids mee liepen. We waren de hele dag op de been terwijl het 35 graden was, maar het was geweldig. Normaal waren we even langs het Witte Huis gelopen, en dan weer door naar het Lincoln Memorial. Nu werd ons alles verteld over de geschiedenis, en wisten we dankzij de gids dat oud-president Obama ieder moment de helikopter naar Philadelphia kon pakken. We hebben bijna een uur op hem moeten wachten en zagen uiteindelijk alleen zijn benen en schoenen, maar het was super om mee te maken. We zagen de snipers op het dak, de politieauto’s overal, de brandweer en dan uiteindelijk die megahelikopter die boven ons wegvloog. Sowieso was Washington een hoogtepunt, de kinderen vonden dat ook. Zo’n rustige stad, schoon, goed onderhouden, veel laagbouw; even helemaal anders na de drukte en wolkenkrabbers van New York. Ik zat net middenin de serie House of Cards die zich daar afspeelt, ik had het gevoel dat Kevin Spacey zo de hoek om kon komen lopen.

 

Dolfijnen met een attitude

Eigenlijk hebben we op iedere plek wel iets bijzonders meegemaakt. Zoals het boottripje in Miami. Volgens de bootverhuurder hadden de dolfijnen daar een attitude; hij schatte onze kansen op het spotten van een exemplaar heel klein in. Maar toch was daar ineens die vin, naast ons bootje, en hij zwom zelfs een stukje met ons mee. Maar ook de enorme krokodillen in Everglades National Park vlakbij onze propellerboot, het Art Deco District in Miami met al die pasteltinten en grote jaren twintig auto’s, of de typisch Cubaanse wijk waar we toen verbleven. In sommige eettentjes sprak het personeel haast geen Engels en zagen we kleine Cubaanse vrouwtjes in de keuken omeletten bakken. Een fijne afwisseling was dat, na al die grote Amerikaanse steden.

 

Giga reiservaring

Toen we onze reisplanning vertelden aan onze vrienden op Nantucket, stonden ze wel even te kijken. Zelfs naar Amerikaanse standaarden was het dus best een flinke onderneming. Tel daar ook nog een flinke jetlag bij thuiskomst bij op en je hebt echt een vermoeiende reis. Maar daartegenover staat een giga reiservaring die we nooit zullen vergeten. En het leuke is: we deden alles samen. Thuis ga je als gezin meer je eigen weg, maar tijdens deze reis deelden we al die bijzondere indrukken met elkaar.

 

Zien

9/11 Memorial
Bezoek het 9/11 Memorial in New York. Erg indrukwekkend om de namen van alle slachtoffers te zien.


Te leuke zwembaden
The Venetian Pool in Coral Cables in Miami is een prachtig  onderhouden, klassiek zwembad. Wandel ook door de rest van de wijk, met het  romantische Biltmore. Hotel met het grootste hotelzwembad van Amerika.

De vuurtoren op Nantucket
Op Nantucket is het Brand Point Lighthouse uit 1746 de moeite waard. De vuurtoren is nog steeds in werking en het is een leuke plek om mooie foto’s te nemen.


Een kijkje bij Eleanor & Franklin
In Washington waren we onder de indruk van het Franklin  Delano Roosevelt Memorial. Het omvat vier afzonderlijke kamers in de openlucht, één voor
elke termijn dat Roosevelt president was.

 

Doen

Over de High line in New York wandelen
In New York moet je zeker een wandeling maken over de High Line, een oude metrolijn boven de grond. Nu is het een park met waanzinnig uitzicht over de stad.


Petra vragen of ze je gids wil zijn
Neem een rondleiding met de Nederlandse Petra Engle door Washington. Ze woont al 31 jaar in de stad en laat je in één dag alle hoogtepunten zien.
 

Dolfijnen en beroemde mensen spotten
In Miami heb je Bayside Marketplace, vlakbij de haven, met allerlei leuke winkeltjes en kraampjes. Hier kun je ook een boot huren bij Boat Rental Miami, waarmee wij de dolfijn hebben gespot. Maar je kunt ook langs Star Island varen, waar de kapitale villa’s staan van beroemdheden.

 

Lekker eten

De lekkerste Mexicaan van de wereld
In Boston en New York zit Rosa Mexicano, een Mexicaans restaurant waar de guacamole aan tafel wordt bereid.


Beetje woodstockachtig
Op Nantucket: de Cisco Brewery. Je hebt er heerlijk eten van foodtrucks en er is live muziek. Er hangt een relaxte sfeer, een beetje Woodstock-achtig.


Net als Sarah Jessica Parker
En eet in New York, net als Sarah Jessica Parker in Sex and the City, een red velvet cupcake bij een van de vestigingen van Magnolia Bakery.


Enorme porties voor je ontbijt
In Orlando ontbeten we bij Keke’s Breakfast Cafe. Op z’n Amerkaans krijg je er enorme porties en alles is even heerlijk.

 

Fijne slaapplekken

Nantucket
Op Nantucket sliepen we in de Just Washed Inn, een schitterend vakantiehuis, groot, met zo’n typisch wit hek eromheen en een gemeenschappelijk
zwembad en tennisbanen.


New York
Voor de echte New York ervaring: overnacht in het New York Park South hotel, centraal gelegen met rooftopbar vanwaar je het Chrysler-gebouw kunt zien.


Miami
Het Hyatt is een mooi groot hotel met een lekker zwembad en goede gym, gelegen in een van de leukste buurten van Miami. 


Washington
Het Embassy Suites hotel bevindt zich in een kleine mall. Fijn, want daar zijn veel restaurantjes en een Wholefoods Supermarket met biologische producten.

leukste discobowlen
Beeld: Unsplash

Leer ons de Hollandse zomers kennen; die kunnen soms vies tegenvallen. Voor alle regenachtige dagen - of gewoon omdat kinderen het zo leuk vinden - hierbij de fijnste adresjes om te discobowlen.

Bowlingpoint Breda

leukste-plekken-discobowlen
leukste-plekken-discobowlen

In: Breda, Brabant

Hoppakee, de discolampen aan, een lekker muziekje erbij en knallen maar op die baan. Extra leuk: het discobowlen kan gecombineerd worden met discozwemmen in het naastgelegen zwembad. En voor ouders zeker niet verkeerd: bij het discobowlen kan ook een sushiarrangement geboekt worden - voor als de bitterballen niet voldoen. Een buffet is trouwens ook mogelijk. En we gaan nog niet naar huis...

 

Lees ook:
DE DEUR UIT: 5x leuke indoor skateparken

 

Bison Bowling

leukste-plekken-discobowlen
leukste-plekken-discobowlen

In: Maarssen, Utrecht

Kinderen vinden het hier he-le-maal te gek. Voor de kleintjes zijn er speciale discobowl-tijden. Daar krijgen ze honger van, dus daarna kan er gegeten worden in het restaurant met heus goudmijn-thema, jawel. Heb je zelf de smaak ook te pakken? Kom dan eens terug zonder kinderen. Elke vrijdag- en zaterdagavond is er Late Night Magic bowlen, oftewel: bowlen met partylampen, rookmachines, DJ’s, flatscreens en beamers, cocktails en shotjes. Cheers!


Sportcity Bowling

In: Leiderdorp, Zuid-Holland

Er is - uiteraard - discoverlichting, net als rookeffecten, blacklightverlichting, de nieuwste videoclips en fijne meezingers. Yep, deze bowling heeft alles in huis voor een strike gooien en stiekem wat danspasjes wagen ('Mam! Doe normaal!'). Voor kinderen is er discobowlen op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. Tijdens het discobowlen wordt er speciale kindermuziek gedraaid en zijn de videoclips ook aangepast. 

 

De Veerstal

leukste-plekken-discobowlen
leukste-plekken-discobowlen

In: Lathum, Gelderland

Aan kinderen is op deze nieuwe bowlingbaan onder de rook van Arnhem zeker gedacht: rekjes langs de baan, een hulpstuk om de bal te laten rollen en discobowlen zijn er standaard. Maar de aandachtsspanne van kinderen is, ehm, tamelijk grillig. Dus zijn ze klaar op de baan, dan kunnen ze uitrazen in een grote buitenspeeltuin met trampolines. Bij slecht weer is er een binnenspeeltuin. De bowlingbaan is onderdeel van recreatiepark De Veerstal, dus jullie kunnen ook gaan wandelen op het strand aan het meer.

 

Pinz Bowling

In: Meppel, Drenthe

Elke woensdagmiddag is het letterlijk bal bij deze Drentse bowlingbaan: van 14:00 uur tot 17:00 uur is er kids discobowlen (verlichting, muziek, rookeffecten, the works). En leuk, je kunt er ook kinderfeestjes boeken met discothema. En ouders: elke zaterdagavond is er 'Club Pinz' met lekkerste 90's muziek en lichteffecten. Pluspunt zijn ook de comfort lanes: meer ruimte tussen de banen en lekkere banken om op neer te ploffen, in plaats van harde, plastic stoelen. Vinden wij fijn, ja. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leukste waterparken Europa
Beeld: Pexels

Voor de snelheidsgek die ook dol is op water: ga eens samen met je kroost naar een spannend waterpark. Inspiratie nodig? Wij zetten de leukste in Europa voor je op een rij.

Siam Park - Tenerife

Een prachtpark met gigantische beelden van mysterieuze wezens en enorme glijbanen. Neem bijvoorbeeld de Water Coaster Slide met vier trechters of de Tower of Power: een glijbaan waarbij je zoeft in een transparante buis tussen haaien, roggen en andere vissen. The Lost City (vol bruggen, torens, netten en kleine slides) is speciaal voor jonge kinderen.

 

Aqualandia - Benidorm

Dit park is gebouwd op een berg en heeft een van de hoogste en steilste waterglijbanen van Europa. Beklim die dertig meter hoge toren voor een vrije val naar beneden. Fijn: voor kleintjes is er een kinderbad.


Lees ook
9x leuke uitjes met water >

 

Therme Erding - Duitsland

Het best bezochte waterpark van Europa. En dat snappen we, want naast het indrukwekkende aanbod aan spa's, sauna’s en oases barst het er voor jong en oud ook van de glijbanen: 26 in totaal.

 

Etnaland - Sicilië

Ooit van een pretpark, dierentuin en waterpark in één gehoord? Nou, dat is dit dus. Vanuit een kabelbaan bekijk je tijgers en olifanten en in het 80.000 m² grote waterpark is er waterpret voor je hele gezin.

 

WaterPark - Rhodos

Ook zo'n park waar je geweest moet zijn. Wil je snelheid? Kies voor de glijbanen Turbo Slide, Space Bowl en Twister. Voor wat meer ontspanning stap je in de Lazy River. Kleine kinderen kunnen hun lol op in Toddlers Pool of op de Funny Bridge.

 

WaterWorld - Cyprus

Met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter vermaken je kinderen zich ongetwijfeld uren. Terwijl zij genieten van een van de vele glijbanen (en voor de allerkleinsten: de iets minder snelle waterattracties), installeer jij je lekker op een ligbed.

 

Aquasplash - Frankrijk

Dit enorme waterpark ligt in Antibes aan de Côte d’Azur en heeft een flink aanbod waterattracties. Een glijbaan die je lanceert en een heel parcours met obstakels, bijvoorbeeld. Het park grenst aan Marineland, waar je dolfijnen, zeeleeuwen en orka’s kunt spotten.

 

Slide & Splash - Portugal

Een avonturenbad, tornado glijbaan of een spannende reptielenshow: in het Side & Splash waterpark in Lagoa (Portugal) kan iedereen z'n lol op. Met ruim zeven hectare aan attracties is het één van de grootste waterparken in heel Europa. Extra fijn: na een dagje spetteren ben je zo aan het strand van de Algarve voor nóg meer waterpret.

 

Annagora Aquapark - Hongarije

Een groot waterpark dichtbij het bekende Balaton-meer in Hongarije. Met twaalf glijbanen, binnen- en buitenzwembaden en een golfslagbad voor de kleintjes en grotere kids, zijn er genoeg mogelijkheden om je uren te vermaken. Wil je even bijkomen van al die waterpret, dan is er een lekkere ligweide en zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >