Afrika rondreis kinderen

Anne reisde met man Lars en babydochter Jinthe drie maanden door Afrika: Congo, Oeganda, Tanzania en Kenia.

Zien

Tanzania vanuit een luchtballon
Serengeti National Park is Tanzania’s populairste en oudste wildpark. Je kunt er overnachten in luxe tenten en leeuwen spotten vanuit een luchtballon.
 

Chimpansees
Chimp Island, een klein eiland in het Victoriameer, is een plek waar chimpanseeweesjes en circusapen worden opgevangen. Hier krijgen ze weer een goed leven. Bezoekers zijn welkom op het eiland.

reistips-afrika-gezin


De Masai-markt
Op de kleurrijke Masai-markt in Nairobi kun je sieraden, kleding en houten handwerk van de Masai scoren. En gezellig onderhandelen over de prijs. Elke week op dinsdag in Westgate Shopping Mall.

 

Doen

Op bezoek bij Dombo
In het olifantenweeshuis van Nairobi National Park worden olifanten- en neushoornjongen opgevangen om uiteindelijk weer te worden uitgezet in het wild. Elke baby heeft een oppasser die de eerste twee jaar van zijn leven dag en nacht voor hem zorgt. Van 11 tot 12 uur kun je zien hoe de olifantjes de fles krijgen.

reistips-afrika-gezin


Snorkelen en zonnen
Ontdek de azuurblauwe wateren van het beschermde natuurgebied Menai Bay in Zanzibar, Tanzania. Varen, snorkelen, zonnen, dolfijnen zien dartelen en verse vis eten.
 

Raften
Varen op een rubberboot met prachtig uitzicht over de Nijl. Tussendoor wordt er een paar keer gestopt en kun je zwemmen in het heerlijke, warme water, dat ook veilig is voor kinderen. De prijs is inclusief eten en drinken.

 

Lekker eten

Hollands brood
Omdat nergens in Oeganda echt lekker brood te vinden is, heeft een slimme Nederlandse ondernemer broodwinkels geopend in Kampala. Je vindt er onder andere versgebakken mais-, zuurdesem- en volkorenbrood. En, echt waar, pepernoten.

reistips-afrika-gezin


Verrukkelijke ijsjes
Bij Cafesserie in The Acacia Mall in Kampala verkopen ze het lekkerste ijs van Oeganda. Je kunt er ook terecht voor brunch, lunch en diner.
 

Pannenkoeken
In de Oegandese hoofdstad Kampala kun je bij marktkraampjes chapati scoren: een opgerolde pannenkoek die is gevuld met ei en groente. 
 

Lees ook
Veilig reizen met kinderen: hier moet je op letten >

 

Fijne slaapplekken

In het paradijs
In het Kingfisher Safaris Resort in Jinja, een stad in het oosten van Oeganda, wentel je je in luxe en comfort. Het is een perfecte plek voor gezinnen, met een buitenzwembad, speeltuin en een tropische tuin waar je ’s avonds heel romantisch kunt dineren.

reistips-afrika-gezin


Vlakbij Lake Kivu
In Congo kun je naar Lac Kivu Lodge, een resort in de Albertine Rift Valley vlakbij de grens met Rwanda. Je logeert in open kamers die uitkijken op Lake Kivu, een van Afrika’s mooiste meren. Het water wordt omringd door heuvels en bergen. Aan het strand is een geweldig restaurant.
 

In een prachtige tuin
Het Malakai Eco Lodge in Kambala, Oeganda, is nog zo’n paradijsje. De huisjes zijn prima, er is een een prachtige tuin en ook een zwembad. Je kunt er zelfs vissen vangen die je 's avonds eet tijdens het diner. 
 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2016.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >