4 x leuke én leerzame musea voor kinderen

10.03.2024 08:05

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor de kinderen? Deze musea zijn perfecte locaties voor een fijn familie-uitje.

Beeldig

Speel met je familie beeldige spelletjes in een van de grootste beeldentuinen van Europa. Het Kröller Müller Museum in Otterlo heeft een dobbel-, schilder- en speurspel. Wist je dat je hier zelfs op (blind) date kan met een kunstwerk? Je leert een gekozen kunstwerk met leuke opdrachtjes kennen. Maar pas op: in de liefde spelen we natuurlijk géén spel.

FAM

Het had niet veel gescheeld of het LAM Museum in Lisse had FAM geheten. Want met hen is het hier het leukste: de hele familie. Omdat oma anders naar kunst kijkt dan jouw kleine kleuter. De kijk-coaches van dit museum staan klaar om samen met jullie de food-art te bewonderen. Want alles draait hier om voedsel, kunst en vooral kijken! Daarna geniet je buiten van Landgoed Keukenhof, een warme choco bij de Hofboerderij én het kabouterpad.

Licht

Kinderen zien het Philips Museum in Eindhoven in een heel ander licht. Zij mogen namelijk met een speciale UV-zaklamp op zoek naar de geheime tekens. Natuurlijk leren ze ook alles over de Philips-uitvindingen – Mission Eureka –  en mogen ze in de vakanties zelf aan de slag in de knutselwerkplaats: Museum Kids Factory.

Hondleiding

Koffers scannen, in een schip-simulator door de havens van Rotterdam varen of in actie komen als douanier op het DouaneDek. Je kind mag zelf op avontuur in het Belasting & Douane Museum in Rotterdam met snuffelknuffel Doerak. Deze aaibare variant van een echte douanehond geeft graag een hondleiding.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.