Uitjes om van te houden: sterrenkijken

03.03.2024 08:05

Uit liefde doen ouders alles voor hun hartendiefjes, zoals afgrijselijke speelpaleizen bezoeken. Maar omdat je ook een beetje lief voor jezelf moet zijn, heeft Kidsproof uitjes verzameld waar de harten van kleine én grote mensen sneller van gaan kloppen.

De liefde voor de wetenschap ontstaat misschien wel in een planetarium, als je kind door een telescoop mag kijken en de magie van de sterren en planeten ontdekt.

In de koepel

Een bezoekje aan Artis is altijd een goed plan. Zijn jullie weleens in de grote koepel van het Artis-Planetarium geweest? Hier zijn elke dag voorstellingen, zoals de 360° kindervoorstelling Op zoek naar planeet Sok. Reis samen met Artis de Partis en Artis de Marsis langs de maan, planeten en sterren.

Starstruck

Tot en met maart is het elke zaterdagavond Kinderkijkavond bij Sonnenborgh museum & sterrenwacht in Utrecht. Met hun Merz-telescoop uit 1863 (!) zijn sterren heel goed zichtbaar. Op zondag kijk je met de nieuwste telescopen naar de grootste ster van het zonnestelsel, weten jullie welke dat is?

Klik hier voor nog meer leuke indoor uitjes

Goede reis

Wat een magische plek is Kattevennen-Cosmodrome in Genk (net over de grens in België). Met een megahoge trap in de vorm van een bliksemschicht, het Planetenpad en niet te vergeten de Cosmodrome bevindt jouw kleine astronaut zich hier even op een andere planeet.

Zien en doen

In het Observatorium van Cosmos Sterrenwacht in Lattrop (OV) komt het heelal wel heel dichtbij. Bekijk de kraters en bergen op de maan, de ringen van Saturnus en bij helder weer zelfs andere sterrenstelsels. Als afsluiter knutselt je kind de sterren van de hemel in de doezaal.

Kijk voor meer sterrenkijkuitjes op Kidsproof.nl

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.