Luxe kamperen? Dít zijn de mooiste glampings in België

13.08.2020 22:51
glampings_in_belgie

Voor een ieder die dol is op kamperen, maar het vertikt om met een wc-rol onder de arm over het campingterrein te flaneren: check deze prachtige glampings in België. Ontzettend luxe en minstens zo gezellig als een ‘ouderwetse’ camping.

Slow Cabins

Wil je je laten verrassen? Ga dan voor een Slow Cabin op een geheime locatie. Maak je niet ongerust, ze bevinden zich op maximaal twee uur rijden van de grote steden (Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag), dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt. Zodra je boekt, krijg je twee weken voor vertrek uitleg over hoe je bij jouw Slow Cabin moet komen. Elk huisje is uitgerust met een queen-sized bed, een badkamer met een warme douche en toilet, een houtkachel in de woonkamer, een kleine uitgeruste keuken met kleine koelkast, een kookplaat met twee vuurtjes, servies, kookgerei en houtbarbecue (buiten) met grilplaat en outdoor zitmeubels. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een heerlijk ontspannen verblijf.

 

Les Cabanes de Rensiwez

Midden in de prachtige natuur van Houffalize bevinden zich kleine huisjes van Les Cabanes de Rensiwez. Schitterende panorama’s, verborgen valleien: hier krijg je het complete pakket – en dan zijn de accommodaties ook nog voorzien van een houten badkuip en een rustgevende inrichting. In het grote meer van Nisramont, middenin de bossen, kun je zwemmen, vissen of kajakken. Goed om te weten: de suites zijn voor twee personen. Kom je met meer? Ga dan voor een van de hutten. 

 

Lees ook
De Ardennen: dit zijn de leukste uitjes met kinderen >

 

Aan de Vleterbeke

Hier verblijven jullie in één van de vier grote luxe safari-tenten. De slaapkamers zijn voorzien van fijne bedden met lekkere matrassen, de keuken is volledig ingericht met koelkast, diepvriesvak, fornuis en – het allerbelangrijkste – een koffiezetapparaat en ook in de badkamer zit alles erop en eraan. Beddengoed, keukenlinnen en de hele shebang zit erin zodat je niets van huis hoeft mee te nemen. Voor kinderen vind je in de buurt pretpark Bellewaerde, Dierenpark De Zonnegloed, indoorspeelplein Hopsiepops en Pretpark Plopsaland.

 

Nutchel

Overnacht je bij Nutchel, dan ga je helemaal back-to-basic, maar juist dat maakt het zo leuk. Zo creëer je licht met olielampen,  verwarm je de cabin met een houtkachel en lees je een boek op de bank naast het grote stalen raam met uitzicht over het bos. De bedoeling is om letterlijk even ’terug naar de basis’ te gaan, maar natuurlijk is er voor kinderen genoeg leuks te doen. In de omgeving vind je veel wandelroutes en fietspaden en Luxemburg ligt op slechts een paar minuutjes rijden.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >