Hij komt, hij komt: de leukste Sinterklaas intochten van 2019

25.10.2018 10:54
Sinterklaas Beeld: Shutterstock

Hij arriveert dan wel officieel in Apeldoorn; ook in veel andere steden kan je kind van alles doen tijdens de Sinterklaasintocht. De leukste intochten van 2019 op een rijtje.

Zet alvast een kruis in je agenda: op zaterdag 16 november 2019 komt-ie officieel aan, de goedheiligman. Volg je zijn aankomst liever live met een écht goed feestje, in plaats van op tv? Dat kan behalve in Apeldoorn, onder andere ook in deze steden.

 

Utrecht

Handig: daar arriveert de sint een dagje later, op zondag 17 november. Hij vaart binnen via het Ledig Erf, over de Oudegracht en meert aan bij de Weerdsluis. Vanaf daar rijdt hij verder op Amerigo door de stad, richting Domplein. Thema van de intocht is ‘circus’, dus voor je eigen circus-Pietje is genoeg te beleven.

 

Eindhoven

Op zaterdag 16 november om 11.30 uur komt de sint met de boot aan op de Kanaaldijk Noord, maar ook in de omringende dorpen zijn intochtfeesten.

 

Nijmegen

Van de leukste optredens tot snoep strooiende pieten: in Nijmegen is het ook één groot feest bij de sint intocht, op zaterdag 16 november vanaf 13.00 uur. HIj meert aan bij de Waalkade, maar tot 17.00 uur is het feest in de stad.

 

Breda

Op het bordes aan de Grote Markt van Breda, wuift Sinterklaas alle kinderen toe. Maar niet voordat hij op zaterdag 16 november om 13.00 uur aan wal komt in het – hoe kan het ook anders – Spanjaardsgat.

 

Lees ook:
5x onze favoriete Sinterklaas voorleesboeken >

 

Maastricht

Voordat de goedheiligman op zaterdag 16 november aankomt in Maastricht, is het al feest op de Kesselkade. Na zijn optocht door de binnenstad, houdt hij audiëntie in het stadhuis van 12:45 uur tot 13:45 uur. Daarna kun je Sinterklaas ook nog ontmoeten in winkelcentrum Brusselsepoort, van 14:30 uur tot 15:45 uur. 

 

Enschede

Op zaterdag 16 november komen Sinterklaas en zijn pieten om 11.00 uur aan in de haven van Enschede. Daarna, om 12.45 uur, vervolgt de sint zijn tocht door de binnenstad. Om 14.05 eindigt de intocht bij het stadhuis. Je kunt dan zwaaien naar Sinterklaas tijdens de balkonscène. Extra leuk: er loopt een speciale glutenvrije piet rond voor kinderen die de normale peper- en kruidnoten niet mogen.

 

Leeuwarden

Met een intocht van meer dan twintig boten en hulp van ruim honderd pieten, pakt Leeuwarden de intocht groots aan. Op zaterdag 16 november om 12.00 uur zet Sinterklaas voet aan wal in de Prinsentuin.

 

Amsterdam

Ook in Amsterdam komt de sint een dagje later, op zondag 17 november. Het programma is nog niet beschikbaar, maar je kunt Sinterklaas wel volgen via Instagram.

 

Den Haag

Als je uit Spanje komt, is de haven van Scheveningen natuurlijk de eerste plek waar de Pakjesboot 12 aanlegt. Na ontvangst van de sint op het podium rijdt hij door het centrum van Den Haag, waar van alles te beleven is. Het is een flinke rit, dus hopelijk is Amerigo in goede conditie.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >