5x onze favoriete Sinterklaas voorleesboeken

21.11.2016 11:14

Sint is in het land en dus wachten overal in Nederland kinderen met smart bij de open haard/centrale verwarming/schoorsteen. Omdat lezen bijna net zo leuk is als cadeautjes krijgen, hier een lijstje met vijf fijne (voorlees)boeken over Sinterklaas.

 

1.       Sammie en het reuzenmysterie

Katja Schuurman & Wim Schuurman, Exclusief verkrijgbaar bij Jumbo

Sammie houdt van knutselen en van dingen uitvinden. Ze besluit om een vliegtuig te maken en vliegt daarmee over het bos. Dan ziet ze wat interessants… Hoog in de bomen hangen allemaal pakjes… Hoe kan dat nu?

2.       De Zus van Sinterklaas

Tiny Fisscher, €14,95

Wist je al dat Sinterklaas een zus heeft? Ja echt waar! Een tweelingzus zelfs! Klaasje blijft elk jaar noodgedwongen achter in Spanje. Maar dit jaar wilt ze zelf ook wel is een keer mee naar Nederland om pakjes uit te delen! Sinterklaas vind dit maar niks, dus bedenkt Klaasje een list en doet zich voor als de goedheiligman…

 

3.       Foeksia en de hoed van sinterklaas

Paul van Loon, €3,99

Foeksia vind een hoed in het grote heksenbos. Van wie zou die zijn? Van een tovenaar, of misschien toch van iemand anders…..

 

4.     Het grote voorleesboek van Sinterklaas

Selma Noort, €14,95

Een voorleesboek vol Pietenpret en Sinterklaaswijsheid! Ook leuk, je kunt de liedjes online meeluisteren! 

 

5.       Opilopi

Clinty Thuijls, €9,95

Sjef blijft elk weekend bij zijn opa en oma logeren en beleeft daar allerlei avonturen. Zoals wanneer hij de cadeautjes vindt die Piet in huis heeft verstopt via briefjes en een pepernotenspoor.

 

Veel leesplezier!