In samenwerking met Kek Mama

Handige tips voor een relaxte vakantie met kinderen

24.11.2017 07:00
vakanie-zonder-stress-kinderen

Kinderen die jengelen in het vliegtuig, hun energie niet kwijt kunnen of zich stierlijk vervelen. Allemaal factoren die niet echt meewerken als je toe bent aan een zen-vakantie. Met deze vijf tips blijven jullie op vakantie in de relaxstand.

Maak een checklist

Als jij het – net als heel veel moeders – al lastig vindt om de dagelijkse boodschappen te onthouden, is een vakantiechecklist wel zo prettig. En daar kun je best al een paar weken van tevoren mee beginnen. Leg een notitieboek op je nachtkastje, zodat je alles kunt opschrijven wat in je opkomt dat je nodig hebt om met je kinderen op vakantie te gaan. Scheelt een hoop lastminutegedoe.

 

Research de vlucht

Ga je vliegen met kinderen? Een onrustige vlucht kan de hele vakantie met kinderen verknallen. Tip: boek alleen vliegtickets op voor kinderen geschikte tijden (dus: overdag), zorg ervoor dat de vlucht niet langer dan 2-3 uur duurt en vertrek vanaf een luchthaven bij jou in de buurt. Ook belangrijk: boek bij een luchtvaartmaatschappij die kindvriendelijk is. Want hoe zit het met handbagage? Mag de kinderwagen tot aan de gate mee? Is er een kindermaaltijd aan boord? En mag een flesje opgewarmd worden? Dit klinkt misschien allemaal logisch, maar bij veel maatschappijen, vooral de budgetvarianten, lever je in op kindvriendelijkheid. 

 

Kies de juiste accommodatie

Als je in een luxe vijfsterrenhotel gaat zitten waar je alleen mag fluisteren, worden de kinderen er natuurlijk niet gezelliger op. Kijk naar wat past bij de leeftijd van je kind. Een gezellig huisje, camping of mooi hotel met animatie is meestal een veel beter idee. Zijn er ook nog een fijne glijbaan, een minibadje en speeltoestellen, dan kun jij de hele dag vanaf je ligstoel toekijken. Ga ook voor een accommodatie in de buurt van een pretpark, bos of zee, zeker als je niet de hele vakantie in het hotel wil blijven.

 

Breng structuur aan

Kinderen gaan lekker op structuur, dat is geen nieuws. Probeer dit ook op vakantie vol te houden. Hou zo veel mogelijk vast aan de rituelen van thuis, bijvoorbeeld bij het opstaan, het ontbijt, het middagdutje en het naar bed gaan. Uitstapjes kun je er makkelijk omheen plannen – al is een dutje in de buggy ook geen drama.

 

Ontspan zelf ook

Word je al gestrest bij het idee dat je met een wc-rol onder je arm over een modderig veld moet banjeren? Ga dan niet kamperen alleen ‘omdat het zo leuk is voor kinderen’. Zorg ervoor dat je zelf ook plezier hebt en je op je gemak voelt, daar hebben kinderen meer aan.

 

TUI weet wat kinderen willen én begrijpt hoe een ultieme gezinsvakantie eruit moet zien. Voor meer informatie en tips, kijk op kinderenzijndebaas.nl.