Enschede met kinderen: dit is er te zien en te doen

04.02.2019 12:43
uitjes Enschede kinderen Beeld: Shutterstock

Van de Museumfabriek tot een ritje met een ouderwetse stoomtrein: Enschede is een prima stad om een dag naartoe te gaan met je gezin.

Wij zetten de leukste uitjes in deze Twentse stad voor je op een rij.
 

De Museumfabriek

Knutselen, bruggen bouwen, op onderzoek uitgaan met een microscoop: bij de Museumfabriek in Enschede kan het allemaal. Het is een natuurhistorisch museum, streek-, kunst- en techniekmuseum in één en kinderen zijn er meer dan welkom. Leer alles over de mammoet die hier vroeger rondliep, duik in de wereld van Frankenstein en doe proefjes tijdens de speciale wetenschapsmiddagen.
 

Escape Room

Voor kinderen van 9 tot 15 jaar is er in de Escape Room Enschede een speciale Kids Escape Wereldreiziger. In een uur moeten ze samen alle raadsels en puzzels oplossen, terwijl de klok tikt en tikt. Ook kun je met het hele gezin proberen de uitgang te vinden bij het Deep Sea Station, een onderwaterstation dat elk moment onder water dreigt te lopen. Snel vluchten zit er natuurlijk niet bij, want de deur zit op slot. Lukt het om de code te kraken?
 

IJsbaan

Is je kind gek op schaatsen, breng dan een bezoek aan IJsbaan Twente. Deze schaatsbaan is geopend van oktober t/m maart. Je vindt er een volledig overdekte 400-meterbaan en voor kinderen een speciale 30×60-meterbaan. Voor de allerkleinsten loopt mascotte Batje rond op het middenterein. Terwijl je kind z’n kunsten op het ijs oefent, zit jij lekker met een warme choco in het restaurant. Ook een fijne plek als je kind wil leren schaatsen. Heb je geen schaatsen op zolder liggen? Geen nood, die huur je hier gewoon.
 

Lees ook:
Leeuwarden met kinderen: dit zijn de leukste uitjes >

 

Recreatieplas Het Rutbeek

Ga je een dagje naar Enschede in de zomer? Dan kun je natuurlijk door het centrum struinen, maar het is met dat warme weer natuurlijk veel fijner om te gaan zwemmen. Bij recreatieplas Het Rutbeek vind je stranden met zwembelijning en waterliefhebbers kunnen er surfen, duiken en kanoën. Voor kinderen is er een overzichtelijk strand en een fijne speeltuin. Verderop in het park vind je wandel- en fietsroutes, een waterskibaan en een paintballbos. Hier kun je je dus prima de hele dag vermaken.
 

Zwemparadijs Aquadrome

Heb je zin om te zwemmen, maar zit het weer tegen? Dan plons je gewoon in één van de fijne overdekte zwemparadijzen van ons land. Zwembad Aquadrome in Enschede heeft een recreatiebad, twee glijbanen, een wildwaterbaan en een golfslagbad. Voor kleine kinderen is er een speciaal peuterbad.
 

Treinrit

Een uitje naar Museum Buurtspoorweg is leuk voor het hele gezin. Met de ouderwetse stoomtrein Kikker rijd je van Boekelo (vlakbij Enschede) naar Haaksbergen of andersom. Onderweg leer je hoe een stroomtrein precies werkt en hoe mensen vroeger reisden. Extra leuk: met een retourkaartje mag je zo vaak als je wilt op één dag heen en weer. 
 

Binnenvoetbal

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Soccer Inside. Je kunt er speedsoccer spelen: een voetbalspel op een kunstgrasveld van 30 bij 15 meter. Maar ook Bubble Football behoort tot de mogelijkheden. Je weet wel, tegen elkaar opboksen in zo’n grote, met lucht gevulde plastic bal.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >