Dit zijn de leukste plekken om te discobowlen

22.11.2018 11:32
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Hoppakee, de discolampen aan, een lekker muziekje erbij en knallen maar op die baan. Wat is er leuker dan een potje discobowlen (voor de kinderen, maar stiekem ook voor jezelf)? Daarom hierbij de fijnste adresjes om te discobowlen.

Bowlingcentrum Breda – Brabant

Je kunt bij dit bowlingcentrum een potje spelen met een persoonlijk tintje: kies een thema, upload een foto van je team en maak van elk teamlid een animatie met behulp van het fotosysteem. Elke woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdagmiddag kun je hier trouwens ook swingend een balletje gooien, met de hits van de jaren ’80, ’90 en zero’s. 

 

Knijn Bowling – Amsterdam, Noord-Holland

Dé bowlingbaan van Amsterdam, noemen ze zichzelf. En dat is ook niet zo gek, want elke dag kunnen jullie hier in de lampen hangen. Onder het genot van friet met een snack en frisdrank, en een ijsje toe.

 

Lees ook:
5x leuke indoor skateparken >

 

Bison Bowling – Maarssen, Utrecht

Kinderen vinden het hier he-le-maal te gek. Voor de kleintjes zijn er speciale discobowl-tijden. Daar krijgen ze honger van, dus daarna kan er gesmuld worden van frietjes of pannenkoeken. Heb je zelf de smaak ook te pakken? Kom dan eens terug zonder kinderen. Elke vrijdag- en zaterdagavond is er Late Night Magic bowlen, oftewel: bowlen met partylampen, rookmachines, DJ’s, flatscreens en beamers, cocktails en shotjes. Cheers!

 

Sportcity Bowling – Leiderdorp, Zuid-Holland

Er is – uiteraard – discoverlichting, net als rookeffecten, blacklightverlichting, de nieuwste videoclips en fijne meezingers. Yep, deze bowling heeft alles in huis voor een strike gooien en stiekem wat danspasjes wagen (‘Mam! Doe normaal!’). Voor kinderen is er discobowlen op woensdag- en zaterdagmiddag. Tijdens het discobowlen wordt er speciale kindermuziek gedraaid en zijn de videoclips ook aangepast. 

 

De Veerstal – Lathum, Gelderland

Aan kinderen is op deze bowlingbaan onder de rook van Arnhem zeker gedacht: rekjes langs de baan, een hulpstuk om de bal te laten rollen en discobowlen zijn er standaard. Maar de aandachtsspanne van kinderen is, ehm, tamelijk grillig. Dus zijn ze klaar op de baan, dan kunnen ze uitrazen in een grote buitenspeeltuin met trampolines. Bij slecht weer is er een binnenspeeltuin. De bowlingbaan is onderdeel van recreatiepark De Veerstal, dus jullie kunnen ook gaan wandelen op het strand aan het meer.

 

Pinz Bowling – Meppel, Drenthe

Elke woensdagmiddag is het letterlijk bal bij deze Drentse bowlingbaan: van 14:00 uur tot 17:00 uur is er kids discobowlen (verlichting, muziek, rookeffecten, the works). En leuk, je kunt er ook kinderfeestjes boeken met discothema. En ouders: elke zaterdagavond is er ‘Club Pinz’ met lekkerste 90’s muziek en lichteffecten. Pluspunt zijn ook de comfort lanes: meer ruimte tussen de banen en lekkere banken om op neer te ploffen, in plaats van harde, plastic stoelen. Vinden wij fijn, ja. 

 

Dolfijn – Tilburg, Brabant

Hier beschikken ze over maar liefst 24 wedstrijdbanen en daarmee is het één van de grootste bowlingcentra van ons land. Op woensdagmiddag is het tijd voor discobowlen en je kunt hier ook terecht voor kinderfeestjes. Zijn de kinderen klaar met rollen? Dan kunnen ze zich uitleven in de Kids Corner, terwijl jij nog een extra potje speelt.

 

De Griethse Poort – Zevenaar, Gelderland

Muziek aan, spots aan en spelen maar: op woensdag- en zaterdagmiddag kun je hier vanaf 14.00 uur discobowlen. Red je dat niet, dan ga je gewoon op vrijdagavond of in het weekend. Extra leuk: op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 22.00 uur maak je kans op leuke prijzen met het prijzenrad. Staat er een rode pin vooraan als je aan de beurt bent met bowlen? Gooi dan een strike en je mag draaien aan het rad: wie weet levert het wat leuks op.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >