Dit is waarom een stedentrip met kinderen zo leuk is

14.08.2018 12:42
stedentrip kinderen

Een stad bezoeken vermoeiend voor je kinderen? Nee hoor. Een stedentrip kan ook voor je kinderen hartstikke leuk uitpakken. Wij vertellen waarom én geven je de leukste bestemmingen.

Op vakantie heeft je kind weinig nodig: als er een zwembad in de buurt is en er genoeg andere kinderen zijn om mee te spelen, vermaakt hij zich prima. Toch kan een stedentrip – al dan niet gecombineerd met je vakantie – ook heel leuk zijn voor je kind. In veel steden worden activiteiten georganiseerd specifiek voor kinderen en je kind kan spelenderwijs kennis maken met de cultuur van het land. Extra fijn: in veel landen kan je kind gratis de bezienswaardigheden ontdekken, want vaak betaal je alleen de entreeprijs voor volwassenen. Inspiratie nodig? Wij zetten hieronder vast een paar leuke, kindvriendelijke steden voor je op een rij.
 

Londen

Een uurtje vliegen en je bent er al. Maak met je kind een rondje in het grote reuzenrad London Eye en bezoek de Harry Potter Studios. Hier kun je zien hoe de films zijn gemaakt. Moe van het wandelen? Maak dan een boottocht op de Thames: kunnen de beentjes lekker omhoog en zie je stad fraai vanaf het water. Meer tips in Londen lees je hier.

 

Valencia

Misschien wel één van de leukste steden om met je kind te bezoeken. In deze stad vind je het Parque de las Artes y Ciencas: Park van de Kunsten en Wetenschappen. Een mond vol, maar eigenlijk zijn het een aantal futuristische gebouwen waar van alles te beleven is. Zo kun je meer dan 45 duizend vissen spotten in het Océanographic en is er een enorme bioscoop. Oh ja, vergeet in Valencia ook niet de churros uit te proberen: een soort langwerpige donut. Reken maar dat je kind een tweede portie wil.

 

Lees ook:
De 10 leukste Duitse steden om met je kinderen te bezoeken >

 

Berlijn

Struin met je kind door de Berliner Zoo, de oudste dierentuin van het land. Ook is het leuk om Berlijn te ontdekken op de fiets. Baja Bikes organiseert bijvoorbeeld fietstours speciaal voor kinderen. Tijd om uit te rusten? Zoek dan een plekje bij de Wannsee, één van de grootste en mooiste meren van Berlijn. Het heeft een officieel strandbad waar je kind heerlijk kan zwemmen en zandkastelen kan bouwen.

 

Rome

In Rome mag je met je kind een bezoek aan het Colosseum natuurlijk niet overslaan. Hier vonden vroeger de grote gladiatorengevechten plaats. Bestel je tickets alvast online, om lange wachtrijen te voorkomen. Ook leuk: Explora. Dit enorme complex bestaat uit tuinen en hallen vol spelletjes en je kunt er leuke workshops volgen. Trouwens, ook op culinair gebied zal je kind zich in Rome prima thuis voelen: de pizza’s en heerlijke ijsjes vind je op bijna elke straathoek.

 

Parijs

De stad van de liefde is ook zeker leuk met kinderen. Je móet natuurlijk de Eiffeltoren op voor een prachtig uitzicht over de stad. Maak een leuke boottocht op de Seine en bezoek het Jardin d’Acclimatation: een geweldig speelpark aan de noordkant van de stad. Ook dieren kun je daar bekijken. Heb je de meeste highlights na een paar dagen gezien? Dan maak je je kind natuurlijk helemaal gelukkig met een bezoek aan Disneyland. Lees hier hoe je daar betaalbaar kunt overnachten.

 

Liever een wat minder drukke stad bezoeken? Check hier steden dichtbij huis die minstens zo leuk zijn met je kind. 
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >