londen-met-kinderen

Een stedentrip met kinderen maar lastig? Juist niet. Marieke Wolthers, moeder van zoons Jelte (8) en Sil (12) voer met Jelte met de ferry naar London en dat was genieten.

Haar 10 tips voor een onvergetelijk weekend op een rij.

 

Doen

 • Ideaal: de Hop on, Hop off bus. Je ziet de stad terwijl je van A naar B gaat. Ik kocht een 48 uurs ticket waar we het hele weekend plezier van hebben gehad. london.city-tour.com
 • Ga naar Camden Market, voor het echte Britse gevoel. Hoewel het er wat toeristisch is, hangt er echt die punky Amy Winehouse sfeer. Je ziet er veel gezinnen en je kan er heerlijk lunchen en leuke souvenirs kopen.
 • Voor de mooiste kerstcadeaus zit je in Londen goed. Ga naar het wereldberoemde warenhuis Harrods of naar de grootste speelgoed winkel van Londen: Hamleys
 • Een rondje in het London Eye is een must, ook als je hoogtevrees hebt. Het is het grootste reuzenrad van Europa. Op deze manier overzie je in één keer de hele stad. Bestel je tickets vooraf, dat scheelt tijd.

 

Zien

 • Tate Modern. Helaas hadden we hier geen tijd meer voor, maar een volgende keer gaan we zeker. Het Tate schijnt namelijk heel leuk te zijn voor kinderen, omdat ze speciale kinderactiviteiten hebben en veel bizarre kunst hebben die kinderen aanspreekt.
 • British Museum. Hier zagen we mummies, en de steen van Rosetta. Maar ook hier geldt: denk niet dat je alles kan zien tijdens één bezoek. De toegang is gratis, maar ik heb er wel een folder gekocht met 'Tien dingen die je kan zien binnen een uur'. Ideaal, want anders waren we zeker verdwaald.

Eten

 • The Rainforest Cafe. Een heel populair restaurant in Picadilly Circus met een oerwoudthema. Je eet tussen de woudreuzen, olifanten en papegaaien, de bediening draagt safaripakken en om de haverklap klinkt er onweer. Niet echt Brits, wel geweldig voor kinderen. Reserveren is aan te raden.
 • Omdat je met kinderen niet echt de pubs in kan, zochten wij ketens op. Giraffe is een fijne: ze serveren er gezonde wereldgerechten. Wij aten er een heerlijke nacho bowl met kaas, bonen en rijst.
 • Op de ferry aten wij a la carte in het Metropolitan restaurant. Echt lekker eten, de keuken is Europees met een Brits tintje. En ze hebben er goede kindermenu's.

 

Slapen

 • Thistle City Barbican Hotel. Online zag ik dat de recensies niet goed waren, maar ik zou er zo weer naartoe gaan. Het was er lekker rustig, weg van de stadse hectiek. En dat zwembad na een dag in de stad is heerlijk. Nog een voordeel: het hotel is maar vier metrohaltes verwijderd van Liverpool Street, de halte waar de bussen en treinen vanuit de haven van Harwich aankomen.

 

Op de ferry kunnen je kinderen eindeloos spelen, is het eten heerlijk en slaap je hartstikke lekker in je eigen hut. En de volgende dag ben je in Londen. Boek via Kek Mama en de reis kost maar € 99 per persoon.

Aanbieding

 • Een retourovertocht per Ferry & Trein naar hartje Londen voor € 99,- p.p. (incl. hut!)
 • Boekingsperiode: vanaf 10-11-2017 t/m 31-12-2017
 • Reisperiode: vanaf 01-11-2017 t/m 31-03-2018
 • Boeken via www.stenaline.nl/kekmama

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >