De paden op, de lanen in: fijne wandelroutes in Gelderland

23.03.2021 12:52
Gelderland wandelroutes Beeld: Getty Images

Struin door een oud Hanzestadje of trek met het hele gezin naar de Veluwe: dit zijn de mooiste kindvriendelijke wandelroutes in de provincie Gelderland.

De Kruisbergse Bossen

Het fijne aan een boswandeling: je ruikt de natuur, hebt volop ruimte en voor je kinderen valt er in het bos van alles te ontdekken. Deze leuke route van 9 km gaat door de Kruisbergse Bossen in de Achterhoek, vlakbij Doetinchem.

In een kleine tweeënhalf uur loop je over het heuvelachtige terrein van naald- en loofbos en kom je onder meer langs één van de oudste, nog werkzame ijzergieterijen van ons land.

Hier vind je meer info over de wandeling.

 

Wandelroute Kootwijkerzand

Klim in de bomen en loop dwars door de zandvlaktes: deze leuke wandeling van 3 km door boswachterij Kootwijk is lekker gevarieerd voor kinderen. Ook kom je langs een uitkijktoren die een mooi uitzicht geeft over Kootwijkerzand.

Meer info over de route vind je hier.
 

Lees ook:
Dit zijn de mooiste bossen om te wandelen >

 

Ommetje van OERRR

Zijn je kinderen nog klein, dan is dit ‘ommetje’ van 2 km een leuke, korte wandeling in de Leuvenumse bossen. Je loopt door het bos en via de rode pijltjes langs een slingerende beek. Ga je in de herfst, dan kun je samen op zoek naar de mooiste paddenstoelen.

Klik hier voor meer info.

 

Familieroute uitzichtpunt Schaapskooi Veluwezoom

Niet alleen het uitzichtpunt over de heide maakt deze wandeling zo mooi, ook het zigzagpad ernaar toe is fraai om te bewandelen (en prima begaanbaar voor buggy’s en kinderwagens).

Eenmaal boven kun je kilometers ver kijken over de heideheuvels. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen.

De routebeschrijving download je hier.

 

Rondje Elburg

Wil je liever een andere keer de natuur induiken en zoek je voor nu een fijne stadswandeling, dan is deze route door Elburg een aanrader. Hij is vrij lang (ca. 13 km) maar komt langs de mooiste plekjes van het oude Hanzestadje aan de voormalige Zuiderzee.

Zo dwaal je door de oude, Middeleeuwse straatjes en langs de grachten, maar je ontdekt ook een stukje van de omgeving. De route gaat via een aantal landgoederen en kasteel Zwaluwenburg.

Download de routebeschrijving hier.

Bron: ANWB, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

 

Nog meer fijne tips om erop uit te gaan met het gezin?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >