7x waarom Stockholm fantastisch is met kinderen

15.08.2017 09:01
stockholm-met-kinderen

De Zweedse hoofdstad Stockholm (ook wel het Venetië van het Noorden genoemd) is schoon, charmant en een feest voor je kind.

Bekijk deze tips maar.

 

Pippi Langkous

Als je bent opgegroeid met de boeken van Astrid Lindgren, je verzot was op de verhalen van Pippi Langkous en deze nu voorleest aan je kinderen, ga dan naar museum Junibacken. Maak de treinrit met de ‘Story train’ langs de belevenissen van onder meer Pippi, Annika en Tommie en dwaal door het nagebouwde Pippi Langkoushuis, Villa Kakelbont. Inclusief leuk café en souvenirshop, te vinden op het eiland Djurgården.

 

Pretpark Tivoli

Een leuk attractiepark in hartje stad op het eiland Djurgården. Er staan ongeveer 30 attracties waaronder een aantal spectaculaire achtbanen: maak ritjes in de stalen Jetline, hang op je kop in de Kvasten en neem de kinderen mee in de Vilda Musen, een wildemuisachtbaan. Voor de allerkleinsten is er een kinderachtbaan of draaimolen.

 

Tom Tits Experiment

Dé plek voor avontuurlijke kinderen die geïnteresseerd zijn in experimenten, proefjes en wetenschap. Dit interactieve museum bezit meer dan 600 objecten die uitnodigen om de natuurwetten te tarten. Er zijn ook ‘science shows’ en op de bovenste verdieping ontdekken kinderen hoe het menselijk lichaam werkt.

 

Lees ook
Dit zijn de leukste waterparken van Europa >

 

Stockholm zien vanaf Skinnarviksberget

Het hoogste natuurlijke punt van Stockholm is de Skinnarviksberget. De favoriete plek van de Stockholmers zelf om de zon onder te zien gaan, te picknicken en te liggen onder de sterrenhemel. Het uitzicht kan niet beter: je kijkt uit over Kungsholmen, Gamla Stan, het stadhuis van Stockholm en andere bezienswaardigheden. Aan de voet ligt een parkje met kleine speeltuin en een café voor een kop thee, lunch of ijsje.

 

Fietsen door de stad

Stockholm is een goede fietsstad en op verschillende plekken zijn fietsen met kinderzitjes en kinderfietsen te huur, onder meer bij Bike Sweden. (Let wel: iedereen tot 15 jaar is verplicht een fietshelm te dragen). Fiets richting het groene Djurgårde, pauzeer af en toe en zie cruiseschepen, kanoërs en ferry’s voorbijvaren. Het eiland is ook een perfecte picknickplek.

 

Varen naar Koninklijk Domein slot Drottningholm

Het indrukwekkende paleis van Drottningholm, even buiten de stad op het eiland Lövon is gedeeltelijk het woonpaleis van de koninklijke familie, maar ook een gebouw dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je vaart ernaartoe vanuit het centum van Stockholm en kunt er wel een dag doorbrengen.

 

Pak de luchtballon

Weer eens wat anders dan zo'n tourbus. Wel een stuk duurder, want je boekt een ballonvlucht vanaf 1995 SEK (ongeveer € 210). Het seizoen voor deze uitjes is van mei tot september en of vluchten doorgaan is altijd afhankelijk van het weer.

 

Bron: Skyscanner