7x bosbaden en recreatieplassen voor het ultieme vakantiegevoel

27.06.2021 05:52
bosbaden recreatieplassen uitjes kind Beeld: Getty Images

Jij een koud drankje. De kinderen een zandkasteel. Benieuwd welke bosbaden en recreatieplassen perfect zijn om je handdoek neer te leggen? Kidsproof.nl geeft 7 tips.

Boschbad Apeldoorn

Het Boschbad in Apeldoorn is pas echt een groot openluchtzwembad. Er zijn drie verwarmde baden – altijd lekker – een peuterbad en een waterspeeltuin. En als je waterrat is uitgezwommen is er ook genoeg speelplek op het droge: een springkussen, speeltuintjes en natuurlijk de grote ligweide. Ook leuk: met je kaartje voor het zwembad kun je gratis midgetgolfen.

‘t Nije Hemelriek

In de buurt van Gasselte tref je een stukje tropisch strand in eigen land. Zwemplas ’t Nije Hemelriek staat bekend om het blauwe water en het witte strand. En aan voorzieningen ook geen gebrek met speeltoestellen, een kiosk en horeca. Een top plek om deze zomer vakantie te vieren met het gezin.

Wellerwaard

Kliederen met het waterspel en klauteren in het piratenschip. Voor gezinnen is een dagje Wellerwaard een hemels uitje in de zomer. De recreatieplas heeft een strand, zonneweides, barbecuestenen en volleybalnetten. Genoeg ingrediënten voor een dagje zomerpret.

Heuveltjesbosbad

Een duikje in één van de mooiste openluchtzwembaden van Nederland. Dat mag natuurlijk niet ontbreken deze zomer. Het Heuveltjesbad ligt heerlijk beschut in het Reestdal in Balkbrug. Hierdoor is het er met een klein zonnetje al aangenaam. Naast de ligweide kabbelt het water uitnodigend in drie verwarmde zwembaden. Mét familieglijbaan.

Geestmerambacht

Nog zo’n fijne recreatieplas is Geestmerambacht in Noord-Holland. In het gebied struikel je over de leuke zwembaaien. Er zijn er maar liefst acht. Je kunt er lekker afkoelen met je kinderen op een hete dag. En op de strandjes prijken verschillende speeltoestellen, een waterspeelplek en een kabelbaan.

Fun Valley

Voor een dagje waterspektakel is Fun Valley Maastricht een aanrader. Op de ligweides aan het water plof je neer met het hele gezin. Of zet je koters aan tot actie met één van de outdoor activiteiten. In het klimbos, op de waterfiets of tijdens een kano speurtocht bijvoorbeeld.

’t Wed

Dit beschutte strandje is fantastisch voor een warme zomerdag. De kleintjes kunnen bij duinmeer ‘t Wed zandkastelen bouwen, kliederen met water en natuurlijk zwemmen. Met een picknickmand vol lekkers en een parasol hou je het er makkelijk een dagje vol.
Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.