Top 5 vragen over slapen, beantwoord door een kinderslaapcoach

18.04.2024 11:35

Wanneer kinderen in het spel zijn, lijkt een goede nachtrust vaak een verloren zaak. In deze moderne tijd van ’24/7 ouderschap’ worden we overspoeld met slaaptips en trucs.

Van slaaprituelen en slaapzakken tot knuffels en het dilemma of je je kind wel of niet moet laten huilen. Maar welke tips werken nu echt? Daar komen de kinderslaapcoaches om de hoek kijken, als opkomende experts in dit veld.

Waarom een kinderslaapcoach?

Een kinderslaapcoach kan waardevol zijn om verschillende redenen:

  1. Deskundig advies: Een kinderslaapcoach heeft vaak een achtergrond in de ontwikkeling van kinderen en gespecialiseerde kennis op het gebied van slaap. Ze kunnen ouders voorzien van deskundig advies dat is afgestemd op de specifieke behoeften van hun kind.
  2. Individuele aanpak: Elke situatie is uniek en wat voor het ene kind werkt, werkt mogelijk niet voor het andere. Een kinderslaapcoach kan een individueel slaapplan opstellen dat is afgestemd op de behoeften, gewoonten en temperament van het kind, evenals op de wensen van de ouders.
  3. Geruststelling en ondersteuning: Voor veel ouders kan het slaapprobleem van hun kind stressvol en overweldigend zijn. Een kinderslaapcoach kan ouders geruststellen en emotionele ondersteuning bieden tijdens het proces van het verbeteren van de slaapgewoonten van hun kind.
  4. Praktische tips en strategieën: Een kinderslaapcoach kan ouders voorzien van praktische tips, technieken en strategieën die hen helpen om de slaap van hun kind te verbeteren. Dit kan variëren van slaaprituelen en slaapomgeving tot het omgaan met slaapregressie en andere slaapproblemen.

Ervaren kinderslaapcoach

Eén die kinderslaapcoaches is Daisy van Dais & Nights, de trotse moeder van Izzy (5), die haar eigen weg naar een betere nachtrust heeft gevonden. Als kersverse moeder worstelde Daisy aanvankelijk net zoveel met de nachten als de rest van ons. “Met een pasgeborene verwacht je gebroken nachten, maar na een paar maanden zou het beter moeten worden. Bij ons ging het juist bergafwaarts. Nacht na nacht wakker liggen, geen ritme overdag en wallen tot onze kin. Na zeven maanden leed ik aan een ernstig slaaptekort en leek mijn leven stil te staan.”

Na talloze pogingen om haar dochter aan het slapen te krijgen, besloot Daisy de hulp van een kinderslaapcoach in te schakelen. Na een persoonlijk coachingstraject van twee weken en een op maat gemaakt slaapplan, slaagden ze er al snel in om Izzy naar dromenland te leiden. De waardevolle ervaring inspireerde Daisy om zelf een opleiding tot kinderslaapcoach te volgen.

De meest gestelde vragen over slaap bij kids

Als gecertificeerde kinderslaapcoach deelde Daisy de afgelopen weken haar tips en trucs voor de vijf meest gestelde vragen over slaap met Kek Mama:

  1. Wat kan ik doen als mijn kind altijd vroeg wakker wordt?
  2. Hoe kan ik mijn kind zelfstandig leren slapen?
  3. Hoe komt mijn kind van hazenslaapjes af?
  4. Hoe bouwen we de nachtvoedingen af?
  5. Wanneer en hoe bouw je het middagdutje af?

Kekke korting

Mochten de tips en trucs niet helpen, heb je een andere vraag of kun je aanvullend advies gebruiken? Ga zelf aan de slag met Daisy’s slaapgids (e-book). Je kunt de heilige slaapbijbel nu bestellen met 50 procent korting door de code KEKMAMA50 te gebruiken bij het afrekenen. De code is geldig tot en met 30 april.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.