In samenwerking met Kek Mama

Dagelijks veel tijd besparen? Dat doe je zo!

25.06.2024 16:23

Je herkent het als ouder vast wel: elke dag is een race tegen de klok. Want naast alle meetings op werk, moet je ook nog het ontbijt voor de kids klaarmaken, ze naar school en de voetbal racen, avondeten voorbereiden en oh ja, die berg was waar maar geen eind aan lijkt te komen.. Want laten we eerlijk zijn, het wassen van alle kleding, handdoeken en beddengoed vergt heel wat tijd in de week. Dat moet toch anders kunnen, vonden wij. We gingen op zoek naar de perfecte lifehack, waarmee je heel wat tijd in de week bespaart. En die hebben we gevonden! 25 moeder testen deze lifehack voor jullie uit. 

Wist je dat..

…ouders gemiddeld 120 dagen van hun leven spenderen aan het verwisselen en wassen van dekbedovertrekken? Daarom heeft Zelesta het Premiumbed in het leven geroepen: een wasbaar dekbed waarin je jezelf niet hoeft te verliezen in eindeloze wasmarathons én waar je niet mee hoeft te worstelen wanneer je het bed opmaakt. Het dekbed bespaart tijd, energie en moeite. Zo heb je meer tijd over voor je gezin.

Oh, dat was nog niet alles… Het dekbed voorkomt huisstofmijt en hevig zweten. Klinkt als een droom, toch? Wij waren dan ook razend benieuwd: hoe dromerig is dit dekbed écht? 25 moeders hebben het voor ons getest.

Waar let je op bij het kiezen van een dekbed?

Volgens het testpanel zijn er drie belangrijke factoren bij het kiezen van het perfecte dekbed:

  1. voor alle seizoen geschikt
  2. ademend
  3. makkelijk te verschonen

Voldoet het Zelesta dekbed hieraan, vroegen we ons af? De resultaten stelden niet teleur… Met een vulgewicht van 300 g/m² is dit dekbed ideaal voor elk seizoen. Het biedt voldoende warmte zonder te zwaar te zijn en blijft aangenaam koel tijdens warmere nachten. Handig! Verder geeft ruim 75% van het testpanel aan dat het dekbed ademend is:“Het ademende katoenen materiaal houdt je warm en is zeer luchtig waardoor je het gevoel hebt onder niets te liggen, maar wel het comfort van een deken over je heen hebt, waardoor ik beter sliep zonder het koud of te warm te hebben”. Daarnaast geeft maar liefst 96% van de moeders aan dat het dekbed makkelijk te verschonen is.

“Het ademende katoenen materiaal houdt je warm en is zeer luchtig”

Lekker comfortabel

Maaruh, hoe comfortabel is dat dekbed eigenlijk? Als we het testpanel moeten geloven, heel comfortabel: “Het dekbed is licht met een hele fijne vulling. Ook geeft het dekbed een fris gevoel en is tegelijkertijd warm genoeg.” Dat klinkt niet verkeerd… Comfort scoort dan ook gemiddeld een 8,4. 

Grootste voordeel

We noemden het al eerder: het testpanel vindt het Zelesta dekbed heel makkelijk te verschonen. En dat is fijn, want het verschonen van een dekbed is niet per se het leukste klusje in huis. Daarnaast zorgt de vaste hoes van het dekbed voor geen gedoe: je hoeft het dekbedovertrek niet met moeite te verwisselen. Dit is dan ook het grootste voordeel volgens het testpanel. “Het is zo lekker praktisch. Met een kleuter en pasgeboren baby maakt dit het drukke huishouden een stuk gemakkelijker.”

Het makkelijk kunnen verschonen van het dekbed én zonder gedoe je bed kunnen opmaken zorgt voor minimaal onderhoud. Het testpanel geeft het gemak van het onderhoud dan ook een 9,0.

“Het is zo lekker praktisch. Met een kleuter en een pasgeboren baby maakt dit het drukke huishouden een stuk gemakkelijker”

Een goede nachtrust

Alle 25 moeders zijn het erover eens dat een goede nachtrust van groot belang is. Het testpanel beoordeelde hun slaap ervaring met het dekbed met een 7,9. De prangende vraag blijft echter: zorgt het Zelesta Premiumbed voor een betere nachtrust? Maar liefst 84% van de moeders geeft aan dat het dekbed bijdraagt aan een betere nachtrust! Wat een droom van een nacht.

Tip!

Wil je jouw nachtrust nog verder verbeteren? Dan is de Zelesta Dream Pillow een goede tip! Het testpanel beoordeelde hun nachtrust met dit kussen met een 8,4. Alle moeders – geen uitzondering – bevelen dit product aan. De Zelesta Dream Pillow scoort overall zelfs een 8,7. Met deze combinatie van het Premiumbed en de Dream Pillow geniet je gegarandeerd van een heerlijke nacht!

Het gemak van een wasbaar dekbed zelf ontdekken? Klik dan hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zelesta.