In samenwerking met Kek Mama

Uitgerust wakker worden? Deze slaaptips werken!

13.06.2024 10:25

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid, humeur en algehele welzijn. Maar met een druk gezinsleven kan het soms lastig zijn om rustig in bed te liggen en een goede nacht te maken. En dát maakt geduldiger zijn overdag naar de kinderen ook een stuk moeilijker. We kunnen het ons goed voorstellen dat je toe bent aan een welverdiende, diepe slaap. Daarom delen wij 5 tips voor een goede nachtrust.

1. Zorg voor een rustige slaapomgeving

Lekker in slaap dommelen zonder afleiding van de omgeving? Zorg ervoor dat je slaapkamer een rustige, donkere en koele plek is. Investeer in goede verduisteringsgordijnen en overweeg een witte ruis machine als je gevoelig bent voor geluiden. Zorg er daarnaast voor dat je kamer opgeruimd is. Dit helpt om je geest tot rust te brengen, zodat je makkelijker in slaap valt.

2. Creëer een me-time momentje

De dag heeft al genoeg prikkels! Creëer daarom een me-time momentje voor het slapen gaan. Leg je telefoon een uur voor het slapen aan de kant om prikkels te verminderen en het blauwe licht, dat je slaap verstoort, te vermijden. Neem in plaats daarvan een ontspannen bad of lees een boek. Wat ook kan helpen om je lichaam en geest voor te bereiden op een goede nachtrust, is het drinken van een lekkere kop rustgevende kruidenthee. Denk hierbij aan kamille, lavendel of valeriaanwortel. Deze kruiden staan bekend om hun kalmerende effecten en kunnen je helpen ontspannen na een drukke dag tijdens je me-time.

3. Kies voor comfortabel beddengoed

Er is niks beter dan liggen onder een heerlijk dekbed; het is een perfect ingrediënt voor een goede nachtrust. Zorg er dus voor dat je investeert in fijn beddengoed. Een van onze favorieten als het gaat om dekbedden? Het comfortabele Zelesta Premiumbed. Niet alleen omdat het heerlijk slaapt door de eco-dons vulling, maar ook omdat het het verschonen van je bed nog makkelijker maakt! Met een huishouden is het bed verschonen waarschijnlijk niet je favoriete klusje, omdat het zoveel tijd kost. Dit 2-in-1 dekbed (deken en hoes in één) kun je zonder moeite helemaal in de wasmachine gooien en binnen 30 seconden na het wassen en drogen heb je je bed weer opgemaakt. Deze all-season oplossing is ook nog eens super voor het voorkomen van huisstofmijt en door het ademende percal katoenen stofje word je niet meer bezweet wakker. Klinkt als een droom dekbed, toch?

4. Let op voeding en beweging
Wat je overdag eet en drinkt kan je slaap beïnvloeden. Vermijd cafeïne en zware maaltijden in de avond. Kies in plaats daarvan voor lichte snacks zoals een banaan of een handjevol noten. Ook regelmatig bewegen kan je helpen om beter te slapen, maar vermijd intensieve training wel vlak vóór het slapengaan. Goed voor een energie-boost; minder goed om rustig in slaap te kunnen vallen. Probeer eerder op de dag te sporten, zodat je lichaam de tijd heeft om tot rust te komen.

5. Schrijf je zorgen van je af

Merk je dat je nog ligt te piekeren of dat je hoofd overstroomt met gedachten in de avond? Dan val je vast lastig in slaap. Het kan helpen om je gedachten op te schrijven voordat je naar bed gaat. Dit kun je het beste doen op papier, neem dus bijvoorbeeld lekker ouderwets een dagboekje. Zo maak je je hoofd leger en kun je beter ontspannen.

De ene tip werkt per persoon beter dan de ander, maar wat zeker is: met het Zelesta Premiumbed kun je heerlijk wegdromen en je bespaart ook nog eens tijd. En dat betekent: meer tijd voor ontspanning – een win-win! Ontdek hier het gemak van een wasbaar dekbed. Droom zacht!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

In samenwerking met Kek Mama